Films, Series & TV

Marvel werkt aan eerste film met Aziatische superheld in de hoofdrol

foto: Marvel Comics
  1. Newschevron right
  2. Marvel werkt aan eerste film met Aziatische superheld in de hoofdrol

Het heeft lang geduurd, maar volgens Deadline komt Marvel Studios eindelijk met een superheldenfilm waarin een Aziatische held de hoofdrol speelt. Het zou gaan om een project dat gebaseerd is op de stripverhalen over Shang-Chi, ook wel bekend als de Master of Kung Fu.

Ken je cultuur

Het succes van Black Panther heeft bij Marvel blijkbaar ook de ogen geopend. Net als bij Black Panther werken er mensen met verstand van de bijbehorende cultuur aan de film. De Chinese Amerikaan Dave Callaham schrijft het script en er zou ook specifiek gezocht worden naar mensen uit de filmwereld die verstand hebben van de Chinese cultuur. Volgens Deadline wil Marvel er op die manier voor zorgen dat Shang-Chi een authentieke mix wordt van de traditioneel Chinese cultuur en de Amerikaans-Chinese cultuur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervanger van Iron Fist

Dat Marvel weer aan een serie werkt waarin Aziatische vechtkunsten en spiritualiteit centraal staan, is best opvallend. Netflix annuleerde kort geleden nog de Marvelserie Iron Fist. Die serie kreeg na het eerste seizoen veel kritiek, omdat een blonde Amerikaan de hoofdrol speelt en niet een Aziatisch-Amerikaanse acteur zoals vooraf verwacht werd.

The Avengers

Shang-Chi is een superheld die in 1973 voor het eerst opdook in de stripboeken van Marvel. Hij blinkt uit in allerlei verschillende Chinese vechtkunsten en weet zijn fysieke en mentale grenzen flink te pushen doordat hij zijn chi goed op kan roepen en beheersen. Ook goed om te weten: Shang-Chi maakte ooit deel uit van The Avengers, dus wie weet zit hij straks in een van de films.

Ster advertentie
Ster advertentie