STER Advertentie
STER Advertentie

Sega's Sonic krijgt een eigen film

Dinsdag 11 december 2018 - 14:48 uur

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je een 90's kid en gameliefhebber bent, heb je vast ook wel eens een Sonic-game gespeeld. Dit blauwe egeltje van Sega is de grote tegenhanger van Super Mario en rent al sinds 1991 in games rond. Zoals veel gamepersonages tegenwoordig, krijgt Sonic nu ook een eigen film. Paramount Pictures presenteert de eerste teaser van Sonic The Hedgehog, afkomstig van dezelfde makers als van The Fast and the Furious en Deadpool.

negatieve reacties

In de film zal Sonic in de moderne wereld terechtkomen en dat is ook terug te zien aan de looks van het beestje (voor hoever er al iets te zien is). Er is verder nog niet veel bekend over de film, maar tot nu toe zijn de reacties niet echt positief. Onder de reacties zitten onder andere fans die Walt Disney's uitvoering van Sonic beter vonden. In 2012 had Sonic namelijk een rolletje in de Disneyfilm Wreck-It Ralph. Ook in Spielbergs Ready Player One van dit jaar kwam de blauwe race-egel al heel eventjes voorbij.

volgend jaar in de bios

Sonic The Hedgehog wordt geregisseerd door Jeff Fowler. De stem zal ingesproken worden door Ben Schwartz en Jim Carrey zal aartsvijand Dr. Eggman van een stem voorzien. Het zal nog een jaar duren voor de film in Nederland te zien zal zijn, vanaf 12 december 2019 draait hij in de bioscoop.

andere gamefilms

Vorige maand was er ook al nieuws over een film met een gamepersonage in de hoofdrol. Warner Bros. Pictures bracht de schattige trailer van Detective Pikachu naar buiten, gebaseerd op de gelijknamige game. Wat er ook aan zit te komen, is een Super Mario-film. Dat heeft Nintendo begin dit jaar bevestigd, in samenwerking met Illumination Entertainment en Universal Pictures.

Lees ook: Heimwee naar je childhood door trailer 'Detective Pikachu'

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.films-series.40040-sega-s-sonic-krijgt-een-eigen-film"}