Films, Series & TV

Kendrick Lamar hoopt op Oscar voor korte film 'We Cry Together'

foto: YouTube: Kendrick Lamar
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar hoopt op Oscar voor korte film 'We Cry Together'

De korte film voor de track We Cry Together van Kendrick Lamar en Taylour Paige voldoet aan de criteria voor een Oscar en Kendrick hoopt stiekem in de prijzen te vallen, meldt Variety.

Oscars

De film duurt zes minuten en is op 1 september uitgekomen, waardoor de video voldoet aan de criteria voor de categorie 'Best Live Action Short' tijdens de aankomende Academy Awards in maart 2023. "Tijdens het schrijven dacht ik: hoe kan ik dit persoonlijk laten voelen, maar ook een spiegel voorhouden aan het collectief?", zegt Kendrick over het idee achter We Cry Together. "Ik wilde dit drama maken, omdat uiteindelijk, of we het nou leuk vinden of niet, zowel het goede als het slechte, maar ook de voor- en nadelen, alles is wat ons doet evolueren."

Van 12 tot 15 december wordt er gestemd op de Oscar shortlists en op 21 december worden de 10 films genoemd die doorgaan naar de nominaties. De volledige lijst met nominaties wordt op 24 januari bekendgemaakt.

We Cry together

We Cry Together staat op Kendricks laatste album Mr. Morale & the Big Steppers. In de video brengt hij samen met acrtice Taylour Paige de tekst uit het nummer tot leven, wat dus niet onopgemerkt is gebleven bij de Acadamy Awards.

De film laat zien hoe onstuimig een langdurige relatie kan zijn: Kendrick en Taylour hebben een heftige discussie, schelden elkaar uit, kleineren elkaar, maar belanden uiteindelijk toch weer op de bank voor een potje zogeheten goedmaakseks.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie