Films, Series & TV

Netflix komt met Zuid-Afrikaanse film over jonge vluchteling die droomt van BMX-carrière

foto: YouTube/Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met Zuid-Afrikaanse film over jonge vluchteling die droomt van BMX-carrière

De aankomende Zuid-Afrikaanse Netflix-film Riding With Sugar gaat over Joshua, een jonge vluchteling en BMX-rijder die ervan droomt het kampioenschap te behalen om zo een beter leven te krijgen. Zijn lot verandert wanneer hij in een ongeluk belandt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dromen vallen in duigen

Joshua's dromen lijken na het ongeluk in duigen te vallen, tot hij Mambo ontmoet, een mysterieuze onderwijzer en buitenlander die onderdak biedt aan vluchtelingen. Mambo neemt hem onder zijn hoede en probeert hem weer te motiveren. Via Mambo ontmoet Joshua tieners vanuit heel Afrika, waaronder de getalenteerde jonge danseres Olivia, die uit een welgestelde familie komt en hem kennis laat maken met een hele andere wereld.

Cast

Riding With Sugar werd gefilmd in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en geregisseerd door de Zimbabwaanse Amerikaan Sunu Gonera. Hij regisseerde eerder de film Pride en twee afleveringen van de Netflix-serie 13 Reasons Why. In 2005 maakte hij al een korte versie van de film Riding With Sugar. In de film spelen onder anderen de Brits-Keniaanse acteur Charles Mmene en de Brits-Nigeraanse Hakeem Kae-Kazim, die je kunt kennen van zijn rollen in Pirates of the Caribbean en Hotel Rwanda.

Riding With Sugar verschijnt op 27 november 2020 op Netflix

Ster advertentie
Ster advertentie