Films, Series & TV

'The White Tiger': veelbelovende Netflix-film over klassensysteem in India

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'The White Tiger': veelbelovende Netflix-film over klassensysteem in India

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met alle nieuwe films en series die Netflix online gooit is je 'to watch'-lijstje waarschijnlijk al aardig lang. Toch is The White Tiger een titel die daar straks ook zeker tussen hoort, afgaande op de veelbelovende trailer. Daarin is te zien hoe de struggles rondom het klassensysteem in het moderne India in beeld worden gebracht door middel van het duistere en tegelijkertijd komische verhaal van chauffeur Balram (Adarsh Gourav).

Quote

Ik wilde echt dat de film je transporteert naar een andere wereld, om zo een kant van India te laten zien die we nog nooit gezien hebben.

Regisseur Ramin Bahrani

Plottwist

The White Tiger is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Aravind Adiga uit 2008. Het verhaal gaat over Balram, die opgroeit in de binnenlanden van India in een arm gezin. Hij is slim, maar kan geen opleiding betalen en gaat aan het werk als chauffeur van een rijk stel in Delhi, gespeeld door Priyanka Chopra Jones en Rajkummar Rao. Daar worden zijn ogen geopend: hij ziet wat de mogelijkheden zijn en doet er alles aan om op sluwe wijze los te breken uit het systeem.

"Balrams klim van arme dorpeling tot succesvolle entrepreneur in het moderne India laat zien hoe honger en het gebrek aan kansen het dierlijke overlevingsinstinct van een mens kunnen stimuleren." - Priyanka Chopra Jones.

'Getalenteerde nieuwkomer'

Bollywood-superster Priyanka, die samen met regisseur Ava DuVernay de film produceerde, liet op Instagram al weten onder de indruk te zijn van acteur Adarsh als Balram. "Hij is een van de meest getalenteerde nieuwkomers met wie ik ooit heb gewerkt. Het is een van de meest opmerkelijke prestaties die ik lange tijd heb gezien." Ook over de rest van de cast is ze lovend: "De film is krachtig. Het laat je oncomfortabel voelen, maar nog belangrijker: het entertaint je."

The White Tiger, van de geprezen regisseur Ramin Bahrani, is vanaf 22 januari te zien op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie