Films, Series & TV

Dit jonge talent gaat Colin Kaepernick spelen in nieuwe Netflix-serie

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Dit jonge talent gaat Colin Kaepernick spelen in nieuwe Netflix-serie

Op Netflix kan je binnenkort het bijzondere leven van American footballspeler Colin Kaepernick bekijken. In de serie Colin in Black & White, een combi van een dramaserie en een documentaire, wordt verteld hoe de sportheld opgroeide in zijn adoptiegezin en vervolgens quarterback en burgerrechtenactivist werd. Vandaag is bekendgemaakt wie de jonge Colin gaat spelen: het 17-jarige acteertalent Jaden Michael.

Jaden Michael

Jaden was eerder al te zien in de Netflix-serie The Get Down en speelde in films als Paterson en Wonderstruck. Nu mag de jonge acteur dus ook de high school-versie van Colin Kaepernick gaan vertolken en daar is hij enorm blij mee. Op Instagram schrijft hij: "Ik kan niet euforischer zijn om het verhaal te vertellen van de legende, de leider, de All-Star, Colin Kaepernick. Dankjewel!" Colin zelf is ook enthousiast: "Ik kan niet wachten tot de wereld Jaden Michael ziet als all-star op Netflix"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Raciale conflicten

Colin Kaepernick zal zelf ook in de zesdelige serie te zien zijn als verteller, net als regisseur Ava DuVernay. Zij maakte eerder al indruk met titels als When They See Us, 13th en Selma. Colin zegt over het project:

"We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een 'witte' lens. Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen. We onderzoeken de raciale conflicten waarmee ik werd geconfronteerd tijdens mijn middelbare schooltijd als een geadopteerde zwarte jongen in een witte gemeenschap. Het is een eer om deze verhalen, samen met Ava, tot leven te brengen zodat de wereld dit kan zien."

Wanneer Colin in Black & White op Netflix verschijnt, is nog niet bekend.

Samenwerking met Disney

Naast de Netflix-serie komt er meer werk aan van de voormalig NFL-speler. In juli werd namelijk bekend dat hij gaat samenwerken met Disney om verschillende verhalen over ras en sociaal onrecht te vertellen. Het eerste project zou een docuserie over zijn leven worden, gemaakt door ESPN Films, het productiebedrijf achter Michael Jordans The Last Dance.

Knielen

Colin Kaepernick speelt al een tijdje niet meer in de Amerikaanse National Football League. In 2016 protesteerde hij als speler van de San Francisco 49'ers bij wedstrijden tegen politiegeweld en racisme door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. Die actie leidde tot veel ophef met als gevolg dat Colin bij geen enkele club meer terechtkon. Nu lijkt daar verandering in te komen. NFL-baas Roger Goodell zou clubs hebben opgeroepen om Colin weer toe te laten. Zijn knielgebaar wordt ondertussen wereldwijd herhaald tijdens de Black Live Matter-protesten.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie