logo
Films, Series & TV

Colin Kaepernick gaat docuserie maken in samenwerking met Disney

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. Colin Kaepernick gaat docuserie maken in samenwerking met Disney

American footballspeler en activist Colin Kaepernick gaat samenwerken met Disney, zo meldt CNN. Het eerste project van de voormalig NFL-quarterback wordt een docuserie over zijn leven en de reis die hij doormaakte van topsporter tot civil rights leader. "Door het gebruik van uitgebreide nieuwe interviews en nooit eerder vertoonde archiefbeelden van de afgelopen vijf jaar, zal Kaepernick zijn verhaal vanuit zijn perspectief vertellen", aldus Disney in een statement.

verhalen over ras en sociaal onrecht

Disney laat weten dat de samenwerking met Kaepernick zich focust op verhalen over ras, sociaal onrecht en de zoektocht naar gelijkheid, iets waar het bedrijf zich meer mee bezig wil houden. Met de hulp van Colin willen ze meer diverse stemmen laten horen en een nieuw platform bieden voor het werk van regisseurs en producers van kleur. "Colins ervaring geeft hem een uniek perspectief op het gebied van sport, cultuur en ras, wat ongetwijfeld boeiende verhalen zal opleveren die leerzaam zullen zijn en zullen verlichten en entertainen."

'Historische samenwerking'

De docuserie over Colin wordt gemaakt door ESPN Films, het productiebedrijf dat ook verantwoordelijk is voor Michael Jordans The Last Dance. Wanneer het eindresultaat te zien zal zijn, is nog niet bekend. Colin is in ieder geval enthousiast over de nieuwe plannen en de historische samenwerking, zoals hij het noemt in een statement op Instagram: "Ik kijk ernaar uit om de docuserie over mijn leven te delen, samen met nog vele andere betekenisvolle culturele projecten die we aan het ontwikkelen zijn."

Netflix-serie

Ook op Netflix krijgt het verhaal van de beroemde footballspeler aandacht. Daar verschijnt binnenkort namelijk Colin in Black & White van regisseuse Ava DuVernay (Selma, 13th, When They See Us). In die serie staan de gebeurtenissen uit Colins jeugd en high school-tijd centraal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Knielen
Colin Kaepernick speelt al een tijdje niet meer in de Amerikaanse National Football League. In 2016 protesteerde hij als speler van de San Francisco 49'ers bij wedstrijden tegen politiegeweld en racisme door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. Die actie leidde tot veel ophef met als gevolg dat Colin bij geen enkele club meer terechtkon. Nu lijkt daar verandering in te komen. NFL-baas Roger Goodell zou clubs hebben opgeroepen om Colin weer toe te laten. Zijn knielgebaar wordt ondertussen wereldwijd herhaald tijdens de Black Live Matter-protesten na de dood van George Floyd.

Ster advertentie
Ster advertentie