Up 2 Date

Colin Kaepernick viert 32e verjaardag met daklozen in Californië

foto: Instagram @yourrightscamp
  1. Newschevron right
  2. Colin Kaepernick viert 32e verjaardag met daklozen in Californië

Colin Kaepernick heeft zijn 32e verjaardag wel op een heel speciale manier gevierd. In plaats van een club afhuren en met dure flessen champagne spuiten, deed hij vrijwilligerswerk waarbij hij eten uitdeelde aan daklozen in Californië.

Colin werd wereldberoemd vanwege het knielen bij een American Football-wedstrijd in 2016. Hij deed dat omdat hij niet trots kon blijven staan bij het volkslied terwijl zoveel Amerikaanse mensen met kleur onderdrukt worden en kwetsen zijn voor de Amerikaanse politie. Uit respect voor al die mensen knielde hij dus in plaats van te blijven staan.

trouw

Hij verloor zijn baan en werd op internet compleet afgemaakt, maar het bezorgde hem ook een campagne voor Nike en wereldwijd respect van de mensen die achter hem staan. Colin bleef altijd trouw aan wat hij vond en wil de mensen die het minder hebben dan hem helpen.

foodtruck

Dat deed hij dus ook tijdens zijn verjaardag: in een foodtruck in Oakland, Californië deelde hij voedsel uit in een van de grootste daklozenkampen van het land. In plaats van cadeaus ontvangen, betaalde hij voor elke maaltijd die hij weggaf.

rugzakken

In samenwerking met de liefdadigheidsinstelling Know Your Rights Camp en met hulp van zijn vriendin Nessa deelde hij rugzakken vol snacks, sokken, shampoo en andere levensmiddelen uit.

niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Colin aan liefdadigheid doet op zijn verjaardag: in 2016 was hij bij het eerste kamp van Know Your Rights waar hij een lezing gaf aan duizenden kinderen over hun rechten en sociale onrechtvaardigheid.

Al sinds 2016 heeft de sporter geen werk meer in een team en nog altijd krijgt hij weinig tot geen reactie op aanbiedingen.

Ster advertentie
Ster advertentie