Naar homepage
Sport

Nike zet door en releast commercial met Colin Kaepernick

bron: Nike
  1. Newschevron right
  2. Nike zet door en releast commercial met Colin Kaepernick

Nike heeft schijt aan kritiek en gaat gewoon door met Colin Kaepernick als het nieuwe gezicht van hun campagne. Ondanks de sneakers die verbrand werden door fans van Trump, vanwege het gebruik van een sporter die protesteerde tegen politiegeweld, heeft het sportmerk de campagnevideo doorgezet met de American Football-speler als voice-over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wees groter dan de sport

Colin vertelt in de inspirerende video onder andere dat je niet op iemand hoeft te lijken, om iemand te zijn. Anders zijn is volgens hem goed en als een van de voorbeelden noemt hij Lebron James: "Wees niet de beste basketbalspeler van de planeet. Wees groter dan de sport." Daarmee refereert hij naar de school die Lebron James eerder dit jaar heeft geopend in Ohio.

Vluchteling

Colin Kaepernick refereert in de video naar allerlei verschillende topsporters zoals de vluchteling Alphonso Davies die nu voor het Canadese voetbalelftal speelt. Over hem zegt hij: "Als je als vluchteling wordt geboren, laat je dan niet tegenhouden om voetballer te worden voor het nationale team - op je zestiende." Ook Serena Williams die opgroeide in Compton en Shaquem Griffin die American Football speelt met een geamputeerde arm worden geroemd in de video.

Knielen

In de commercial roept Colin Kaepernick mensen op om in zichzelf te geloven, precies zoals hij ook deed: "Geloof in iets, zelfs als je daar alles voor moet opofferen", zegt hij in de video. Hij knielde voor het volkslied en protesteerde zo tegen politiegeweld. Sinds zijn contract werd ontbonden, komt de quarterback nergens meer aan de bank. Toch heeft het hem ook iets opgeleverd. Naast respect is hij het wereldwijde gezicht van het grootste Amerikaanse sportmerk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie