Films, Series & TV

Nieuwe serie 'The Underground Railway' over slavernij in de VS

foto: Twitter: Barry Jenkins
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe serie 'The Underground Railway' over slavernij in de VS

Barry Jenkins, maker van films als Moonlight en If Beale Street Could Talk, gaat een serie maken over Amerikaanse slavernij. De negendelige serie laat het verhaal zien van een tot slaaf gemaakt meisje dat de slavernij wil ontvluchten via een ondergrondse route. In de FunX Bingewatch podcast is deze opkomende serie al uitvoerig besproken.

#104 - Maker van Moonlight en If Beale Street Could Talk komt met een indrukwekkende serie. - FunX Bingewatch

The Underground Railroad

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colson Whitehead dat in 2016 uitkwam. Het verhaal gaat over de jonge tot slaaf gemaakte Cora die op een plantage in de Amerikaanse staat Georgia werkt. Ze hoort geruchten over een ondergrondse smokkelroute die naar het vrije Noorden van het land loopt, en besluit het er op te wagen.

Er is nog geen releasedatum van de serie, maar Jenkins gaf vorige week al wel een klein voorproefje van de serie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotionele productie

Na 116 dagen op de set te filmen, zat de productie erop. Volgens de ervaren filmmaker Jenkins was het een van de zwaarste producties die hij ooit heeft gemaakt. "Niet omdat het fysiek zwaar was om te maken, maar omdat het emotioneel zo zwaar was", vertelde hij in een interview met IndieWire. "Ik had voorheen nog nooit op de set gehuild tijdens een productie. Maar bij deze serie was er minstens elke twee weken wel iemand die wilde checken of alles wel goed met me ging. Soms moest ik gewoon even van de set af omdat ik zo van slag was. Mijn adviseur heeft me zelfs een keer van de set afgehaald en me niet meer laten regisseren voor de rest van de dag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie