Films, Series & TV

Slavernijhorrorfilm 'Antebellum' zeer wisselend ontvangen

foto: Splendid Film
  1. Newschevron right
  2. Slavernijhorrorfilm 'Antebellum' zeer wisselend ontvangen

Deze week draait de film Antebellum in Nederland, met Janelle Monáe in de hoofdrol. De film wisselt tussen het leven van tot slaaf gemaakten op een plantage en het leven van de succesvolle schrijfster Veronica Henley. De film is afkomstig van hetzelfde team achter Get Out en Us, maar weten de hoge verwachtingen niet in te lossen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pers uiterst kritisch

Op RottenTomatoes heeft de film momenteel een score van een matige 36%. De consensus luidt: "Antebellum slaagt er niet in om enige betekenis te verbinden aan zijn beelden, wat zorgt voor een onaangename ervaring zonder enige spanning". Recensent Robert Daniels van Polygon noemt het zelfs 'de slechtste film van 2020'. De film zou onvoldoende een boodschap hebben en bovenal erg onevenwichtig zijn.

'Janelle is fantastisch!'

Toch is niet iedereen het met de kritiek eens. Op IMDB heeft de film een score van 6,2 en schrijft iemand: "Wat een film! Het is geen horrorfilm, maar gewoon een real-life drama. Janelle Monáe speelt fantastisch en het verveelt geen seconde. Als je 'Get Out' goed vindt, dan vind je deze ook geweldig!"

Nederlands publiek ook wisselend

De reacties onder de post van Pathé zijn ook heel wisselend. Deze lopen uiteen van "geniale film" en "verrassend goede film! Hadden we niet gedacht a.d.h.v. de trailer" tot aan "Het beste van deze film was de aftiteling, toen was ik blij dat deze slechte film afgelopen was!"

Benieuwd naar de film? Bekijk hierboven dan de trailer of check hem vanaf deze week in de Nederlandse bioscoop!

Ster advertentie
Ster advertentie