Films, Series & TV

Controversiële horrorfilm 'Antebellum' vrijdag in première in Nederland

foto: Antebellum
  1. Newschevron right
  2. Controversiële horrorfilm 'Antebellum' vrijdag in première in Nederland

De nieuwe controversiële horrorfilm Antebellum, met zangeres Janelle Monaé in de hoofdrol, gaat vrijdagavond officieel in première in de Nederlandse bioscopen, mét premièrefeest op het dak van de Amsterdamse NEMO. De nieuwe film van de makers van Get Out had als aanleiding de dood van de Afro-Amerikaanse tiener Trayvon Martin in 2012. Nederland is een van de eerste landen ter wereld waar je de film straks kunt bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

trayvon martin

De zeventienjarige Trayvon Martin werd in 2012 doodgeschoten door buurtwacht George Zimmerman. Zimmerman claimde te hebben geschoten om zichzelf te verdedigen, maar later bleek dat Trayvon geen wapen bij zich had. Een jaar later werd Zimmerman vrijgesproken en werd het één van de meest besproken zaken in Amerika. Het was één van de eerste gebeurtenissen die de Black Lives Matter-beweging in gang zette.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

coronamaatregelen

Het is de eerste keer dat een horrothriller tegelijk met het premièrefeestje in Amsterdam in bijna honderd Nederlandse zalen te zien zal zijn. De reden dat is gekozen voor NEMO als locatie, is vanwege de coronamaatregelen. De grootste landelijke première van een horrorfilm tot nu toe was voor de film Hereditary, in 2018, in tachtig zalen.

gruwelijke werkelijkheid

Antebellum gaat over een succesvolle schrijfster (Janelle Monaé) die gevangen zit in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontrafelen, voordat het te laat is. De film zou eerst in het voorjaar uitkomen, maar de release werd uitgesteld vanwege de corona-epidemie. De horrorfilm is vanaf 10 september te zien in de Nederlandse bioscoop.

Ster advertentie
Ster advertentie