STER Advertentie
STER Advertentie

Disney zwicht na druk: 'Mulan' toch gratis op Disney+ vanaf deze datum

Zondag 30 augustus 2020 - 11:18 uur

|

Door:

Thijn

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mulan was een van de grote filmreleases deze zomer, maar door de coronacrisis heeft Disney besloten om de film niet meer in de bioscoop uit te brengen. In plaats daarvan komt de film nu uit op Disney+, waar gebruikers hem kunnen zien wanneer zij een extra bedrag van 22 euro betalen. Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat en het lijkt erop dat Disney die mensen nu enigszins tegemoet komt.

Reguliere release

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Mulan wél gratis bekeken kan worden op Disney+. Dit zal vanaf 4 december zijn, maakte Disney zaterdag bekend op de nieuwe Mulan-pagina. ScreenRant toont namelijk hoe onder de Premier Acces-release datum op Disney+ de reguliere releasedatum te zien is, namelijk drie maanden na de betaalde release. Aangezien de releases op Disney+ wereldwijd gelijk worden getrokken, zou dit ook in Nederland heeft geval moeten zijn.

Lees ook: 'Mulan' skipt bioscopen en komt exclusief uit op Disney+

Boze reacties

Veel mensen waren boos over de extra toeslag voor Mulan en dan vooral de hoogte ervan. Disney benadrukte toen dat het om een eenmalige actie ging, aangezien Mulan een dure film is en ook uit de kosten moet komen. "We zien de release van Mulan als een op zich zelf staande proef in tegenstelling tot een nieuw business model", vertelde de CEO van Disney aan investeerders tijdens een video-call.

Live-action remake

In Mulan zien we hoe het Aziatische sprookje tot leven wordt gebracht. Mulan is de oudste dochter van een geëerde krijger. Wanneer er oorlog uitbreekt, neemt zij de plaats in van haar vader die om gezondheidsredenen niet meer kan vechten. Maar om dat te doen, moet ze zich vermommen als man. 

Bekijk hierboven de meest recente trailer.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen