Films, Series & TV

Netflix komt met film over tiener die in haar eentje de wereld rond zeilde

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met film over tiener die in haar eentje de wereld rond zeilde

Gek op films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Dan is de nieuwe Netflix Original True Spirit misschien iets voor jou. De film vertelt het verhaal van de zestienjarige Jessica Watson die met haar boot de wereld rond zeilde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over 'True Spirit'

De Australische Jessica deed in 2009 een poging om als jongste solo-zeilster een bootreis rond de wereld te maken, een record dat later in handen zou komen van het Nederlandse zeilmeisje Laura Dekker.

In slechts 210 dagen wilde Jessica de hele wereld rond zeilen. Onderweg kwam ze met haar piepkleine boot enorme golven tegen, maar ondanks de tegenslagen kreeg ze veel steun vanuit huis. Jessica's avontuur is vanaf volgende maand te zien in de biografische film True Spirit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cast

Teagan Croft (Titans) kruipt in de rol van Jessica en haar mentor Ben Bryant wordt gespeeld door Cliff Curtis (Avatar). Josh Lawson (Mortal Kombat) speelt de rol van haar vader en Anna Paquin (The Piano) die van haar moeder. De film werd geschreven en geregisseerd door Sarah Spillane (Around the Block). Wil je meer te weten komen over Jessica's avontuur? Eerder verscheen over de jonge zeilster de documentaire 210 Days.

True Spirit is vanaf 3 februari te zien op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie