Films, Series & TV

Soraya kwam erachter dat haar vader een tweede gezin had toen haar moeder ernstig ziek was

foto: YouTube: NPO 3
  1. Newschevron right
  2. Soraya kwam erachter dat haar vader een tweede gezin had toen haar moeder ernstig ziek was

De leerlingen van Dream School hebben vaak een moeilijk verleden achter zich. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen zijn ook weer allerlei heftige verhalen te horen, waaronder die van Soraya. Zij vertelde dat ze erachter kwam dat haar vader nog een ander gezin had. Omdat haar moeder toen ernstig ziek was, hield ze dit zware geheim een lange tijd voor zich.

Depressie

Soraya, die met zeven katten en twee honden bij haar moeder woont, is al twee jaar niet naar school geweest. Na een zware tijd waarin ze kampte met een depressie voelt ze zich nu beter dankzij het slikken van antidepressiva. "Ik ben eigenlijk weer het vrolijke meisje van vroeger en daar ben ik heel blij mee."

Geheim

In Dream School vertelt Soraya over de reden waarom ze een lange tijd met veel stress en angst kampte. Haar moeder kreeg namelijk tot drie keer toe kanker. Wat die periode nog veel zwaarder maakte, was dat ze in die tijd gebukt ging onder een groot geheim. Ze wist namelijk al een aantal jaar dat haar vader een buitenechtelijke relatie had met wie hij twee kinderen kreeg.

"Ik heb het toen niet verteld, omdat dat in de periode was dat mijn moeder weer kanker kreeg, dus mijn moeder was letterlijk en figuurlijk voor haar leven aan het vechten", zegt Soraya. "Ik wilde daar geen bom bovenop gooien van: 'Joh, je man gaat vreemd en die heeft ook twee kinderen met iemand anders'. Dus ik dacht: ik ga liever zelf kapot, want mijn moeder heeft al zoveel aan haar hoofd."

Wat nu

Vijf jaar lang hield Soraya het geheim over haar vader voor zichzelf. In die tijd ging ze niet meer naar school. "Ik voelde me zo vervelend dat ik begon te spijbelen." Daardoor bleef ze twee keer zitten en werd ze van school afgestuurd. Inmiddels zit ze al twee jaar thuis en daar wil ze verandering in brengen. Ze hoopt in Dream School erachter te komen wat ze nu kan gaan doen. "Ik heb geen idee wat nu. Ik weet het gewoon echt niet."

Zesde seizoen

In het zesde seizoen van 'Dream School' gaan twaalf nieuwe leerlingen, in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, met zichzelf de uitdaging aan om weer gemotiveerd te raken voor school. De leerlingen zijn vastgelopen in het schoolsysteem en krijgen lessen van gastdocenten als Najib Amhali en Soufiane Touzani om zo geïnspireerd te raken en in actie te komen.

'Dream School' is elke dinsdag te zien om 20.30 op NPO3.

Ster advertentie
Ster advertentie