FunX

Davey (22) doet mee aan nieuwe seizoen 'Dream School': "Het is een rollercoaster"

foto: YouTube/ npo3tv
  1. Newschevron right
  2. Davey (22) doet mee aan nieuwe seizoen 'Dream School': "Het is een rollercoaster"

In het nieuwe seizoen van 'Dream School' krijgen wederom twaalf schoolverlaters de kans om een frisse start te maken. Door middel van lessen van bekende en inspirerende gasten hopen zij zichzelf weer te kunnen motiveren. De 22-jarige Davey is een van de studenten van dit jaar. "Het was een behoorlijke rollercoaster, maar het is het uiteindelijk allemaal waard", vertelt hij aan Fernando.

Davey (22) doet mee aan Dream School: "De lessen zitten nog steeds in mijn hoofd''

Problemen

Davey is op jonge leeftijd van school gestuurd en heeft geen diploma. Alcohol, drugs en schulden kwamen om de hoek kijken, wat het allemaal niet makkelijk maakte. "Ik was altijd al fan van 'Dream School' en omdat het niet goed met me ging besloot ik me op te geven."

Vriendschappen

Davey vertelt dat zijn deelname aan 'Dream School' op verschillende vlakken erg leerzaam was. Hij beschrijft het als een "rollercoaster die het helemaal waard was". Naast het feit dat de lessen nog vers in zijn geheugen liggen, kon hij het ook erg goed vinden met de andere leerlingen. "Ik heb er erg mooie vriendschappen aan overgehouden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Regelmaat en structuur

Het grote doel van zijn deelname aan het programma was voor Davey het vinden van een opleiding zodat hij meer structuur krijgt in zijn dagelijks leven. "Als je vrije tijd hebt ga je al snel grijpen naar bijvoorbeeld alcohol. Voor mij is het belangrijk om regelmaat en structuur te hebben, want dan grijp je daar niet zo makkelijk naar."

Door het hele traject te doorlopen heeft hij nu een opleiding gevonden. "Ik ga de gehandicaptenzorg in", vertelt Davey trots. Of hij zijn roeping heeft gevonden, durft Davey nog niet te zeggen. "Dat is lastig te zeggen, want ik ben nog jong. Maar ik hoop het wel", sluit hij hoopvol af.

Zesde seizoen

In het zesde seizoen van 'Dream School' gaan twaalf nieuwe leerlingen, in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, met zichzelf de uitdaging aan om weer gemotiveerd te raken voor school. De leerlingen zijn vastgelopen in het schoolsysteem en krijgen lessen van gastdocenten als Najib Amhali en Soufiane Touzani om zo geïnspireerd te raken en in actie te komen.

'Dream School' is vanaf 3 januari elke dinsdag te zien om 20.30 op NPO3.

Ster advertentie
Ster advertentie