FunX

'Dream School'-Tamar maakt acteerdebuut in 'Paradise Drifters': "Ik kwam met trillende benen op de set"

foto: YouTube: Gusto Entertainment
  1. Newschevron right
  2. 'Dream School'-Tamar maakt acteerdebuut in 'Paradise Drifters': "Ik kwam met trillende benen op de set"

Je kent haar misschien van haar deelname aan Dream School, maar vanaf 3 september maakt Tamar van Waning haar bijzondere acteerdebuut. Zo is zij op het grote scherm te zien in de film Paradise Drifters waarin zij een hoofdrol vertolkt samen met Bilal Wahib en Jonas Smulders! Dat terwijl ze voor deze film nog helemaal geen acteerervaring had. Ze vertelde er meer over in Start met Fernando.

Paradise Drifters

De film gaat over de drie dakloze jongeren Yousef (Bilal Wahib), Chloe (Tamar van Waning) en Lorenzo (Jonas Smulders). Alle drie hebben zij in hun nog jonge levens veel meegemaakt, waardoor ze willen willen ontsnappen aan hun hopeloze situaties. De drie ontmoeten elkaar per toeval en besluiten uiteindelijk samen te vertrekken naar Zuid-Europa voor een beter leven.

Dream School

Het begon allemaal tijdens haar deelname aan Dream School. Daar werd Tamar namelijk opgemerkt op de redactie. Op een dag werd ze gevraagd om op casting te komen, maar daar voelde Tamar niet zoveel voor. Ze wilde namelijk net aan een nieuwe opleiding beginnen en was daarnaast wel een beetje klaar met alle media-aandacht. Uiteindelijk overtuigde een goede vriend van Tamar haar om het toch te doen. "Ik vertelde dat het om een auditie ging bij castingbureau Kemna Casting. Toen zei hij: 'Als je dit niet doet, ben je gek. Dat is het grootste castingbureau van Nederland. [...] Uiteindelijk ben ik toch gegaan en de rest is geschiedenis."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trillende beentjes

Tijdens haar vakantie in Griekenland kreeg Tamar het verlossende belletje van regisseur Mees Peijnenburg: ze kreeg de rol. Met trillende beentjes verscheen Tamar op de set van de film Paradise Drifters.

"Ik was net een bang geitje. In Dream School kan je jezelf nog afzijdig houden, maar op zo'n set staat die camera gelijk in je gezicht. Dan is het van: 'Doe maar je ding, ga maar even janken.'"

Chloe

Haar tegenspelers Bilal Wahib en Jonas Smulders wisten over de onervarenheid van Tamar af en probeerden haar zoveel mogelijk tips te geven. "We zijn best wel hecht geworden op de set. Het was een gekke tijd waarvan ik heel veel heb geleerd, niet alleen over het acteren, maar ook over mezelf. Je bent namelijk constant bezig met je emoties, dus je komt veel dichter bij jezelf."

Tamar speelt de rol van Chloe in de film, een personage waarin zij zichzelf herkent als ze terugkijkt op haar puberjaren. Zo maakte zij soortgelijke dingen mee als Chloe. "Chloe leeft grenzeloos net als ik. Ze zit heel erg vast in haar emoties en heeft een muur om zichzelf heen gebouwd. Zo was ik ook in de pubertijd, het was een soort overlevingsinstinct. In de film maakt Chloe ook een reis door, waardoor ze geconfronteerd wordt met haar eigen leven. Op die manier moet ze wel naar zichzelf kijken en zich realiseren hoe ze wel of niet wil zijn. Wat dat betreft lopen onze levens wel parallel aan elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie