Films, Series & TV

Jennifer Lopez gaat drugsbazin Griselda Blanco spelen in 'Godmother'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jennifer Lopez gaat drugsbazin Griselda Blanco spelen in 'Godmother'

Jennifer Lopez werd deze week - geloof het of niet - vijftig jaar oud, maar deze alleskunner is voorlopig nog lang niet klaar met doorpakken. Ze shinet momenteel in haar eigen It's My Party-tour, is binnenkort te zien als stripper in de film Hustlers en heeft nu alweer de volgende acteer- én produceerklus in the pocket. J.Lo gaat namelijk de rol van drugsbazin Griselda Blanco vertolken in de nieuwe film Godmother. Ook zal ze als producent meewerken aan de film én mogelijk haar regiedebuut maken.

Achterbaks en koud

Jennifer laat weten altijd al gefascineerd te zijn door het verhaal van de Colombiaanse Griselda Blanco: "Ze heeft alles wat je zoekt in een dynamisch personage: berucht, ambitieus, achterbaks en koud", aldus J.Lo. Voor de film werkt ze samen met STXfilms, met wie ze ook Second Act en Hustlers maakte.

COCAINE GODMOTHER

Griselda, ook wel bekend als de Cocaine Godmother, Black Widow en Queen of Narco-Trafficking, was aangesloten bij het beruchte Meddellínkartel en een van de grootste namen in de drugswereld. Ze was in de jaren zeventig een van de eerste die op grote schaal cocaïne naar de Verenigde Staten smokkelde en was niet bang om daar veel geweld bij te gebruiken. Zo schoot ze onder andere allebei haar echtgenoten neer. Zelf werd ze in 2012 op 69-jarige leeftijd doodgeschoten.

Blanco's verhaal werd anderhalf jaar geleden ook al verfilmd. Catherine Zeta-Jones speelde toen de hoofdrol in de film Cocaine Godmother.

Ster advertentie
Ster advertentie