Artiest

Jennifer Lopez

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Jennifer Lopez
Amerikaanse actrice die meer noten op haar zang blijkt te hebben. In 1999 scoort Jennifer Lopez met haar eerste single, 'If You Had My Love', een nummer 1-hit in ons land. Ook de rest van de wereld ligt direct aan de voeten van Lopez, die wekelijks voer voor showbizzpers is.

Jennifer Lopez, dochter van Puertoricaanse ouders maar opgegroeid in de Bronx, wil aanvankelijk danseres worden. Na een ruzie met haar moeder, die een danscarrière maar niets vindt voor haar dochter, vertrekt ze van huis. Lopez werkt in een advocatenkantoor en neemt danslessen in Manhattan. Na anderhalf jaar audities zonder resultaat krijgt Lopez de kans om mee te gaan op een danstournee in Japan. 

Op scherm

Na haar thuiskomst wordt ze Fly Girl bij de tv-show In Living Color. Uiteindelijk besluit ze dat ze wil acteren. Na verschillende rolletjes in tv-series krijgt ze in 1995 haar kans om zich te bewijzen op het witte doek, in de film Money Train. Pas in Mi Familia laat ze zich echt opmerken, en in 1997 kan ze zichzelf de best betaalde latina actrice noemen dankzij haar rol als Selena in de gelijknamige film. 

Zingen

In 1998 bevestigt Out Of Sight dat J.Lo een Hollywoodster is. In 1999 investeert Lopez ook tijd in een zangcarrière. Haar debuut On The 6 (genoemd naar de tram die ze altijd moest nemen om naar Manhattan te reizen) is meteen een schot in de roos. Het album is geproducet door Emilio Estefan jr. en door haar vriend Puff Daddy. Haar eerste single ‘If You Had My Love’ haalt de hoogste plek in de Top 40. Ook ‘Waiting For Tonight’, ‘Let’s Get Loud’ en 'Feelin’ So Good’ worden grote hits. Het succes van Lopez is niet meer te stoppen. 

Succes

Ook haar tweede cd, J.Lo (2001), is commercieel gezien een voltreffer. Met 'Love Don't Cost A Thing', de eerste single van dit album, haalt ze weer de top van de Nederlandse hitlijsten. Jennifer Lopez krijgt evenveel aandacht voor haar uiterlijk en voor haar romances als voor haar acteer-, dans- en zangtalent. Op haar vijftiende is ze al samen met David Cruz. Ze trouwt ook met hem, maar voor hoe lang is niet bekend. 

Trouwen

Haar vriend Ojani Noa, een Cubaanse ober en wannabe-fotomodel, vraagt haar in het bijzijn van de de hele crew van Selena ten huwelijk. Jennifer zegt ja, maar een jaar na de verbintenis zijn de twee alweer uit elkaar. Haar relatie met Puff Daddy is veelbesproken, zeker nadat de twee worden gearresteerd wegens ongeoorloofd wapenbezit. Een huwelijk met Chris Judd is in juli, na tien maanden, op de klippen gelopen. In juni ontkende ze nog dat ze van Judd zou scheiden om haar relatie met Puff Daddy nieuw leven in te blazen. Eind 2002 verschijnt 'Jenny From The Block', de eerste single van het derde studio-album van Lopez: This Is Me... Then. 

Hertrouwen

2004 staat vrijwel volledig in het teken van het einde van de turbulente relatie van Jennifer Lopez en acteur Ben Affleck. Ben zoekt troost bij actrice Jennifer Gardner en Jennifer Lopez vindt een uitstekende vervanger voor Ben in latino zanger Marc Anthony. Het koppel ontbreekt geen week uit het showbizznieuws. Begin 2005 verschijnt single 'Get Right', afkomstig van het album Rebirth, dat in maart 2005 uitkomt. De titel van het album laat zich verklaren door het statement dat J-Lo maakt dat ze voortaan weer Jennifer Lopez genoemd wil worden. Op het album zijn ook Fabulous, Marc Anthony en Fat Joe te horen. Ondertussen trouwt het koppel, neemt Lopez een Spaanstalig album op en krijgt ze een tweeling.

Spaanstalig album

In 2007 brengt J.Lo in Europa het Spaanstalige album Como Ama Una Mujer uit. Lopez heeft zelf het hele album gefinancierd en wordt opgenomen tussen 2004 en 2006. 

Brave

In 2007 is daar wederom nieuw werk van de zangeres. Het engelstalige album Brave brengt de singles ‘Do It Well’ en ‘Hold It Don’t Drop It’ voort. Samen met haar toenmalige man Marc Anthony gaat ze in september op tournee. Van elk verkocht ticket gaat 1 dollar naar een goed doel, waarmee op basisscholen in achtergestelde wijken hardloopclinics worden gefinancierd. 

Pitbull

In 2011 scoort La Lopez wereldwijd een hit met On The Floor samen met rapper Pitbull.  Het daaropvolgende jaar gaat ze op tournee met mede-Latino Enrique Iglesias. Drie jaar later doet Jennifer het opnieuw met Pitbull en werkt ze met de rapper samen voor het WK-thema 'We Are One'.