Films, Series & TV

'Ook vijfde seizoen voor La Casa de Papel'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'Ook vijfde seizoen voor La Casa de Papel'

Voor fans van La Casa de Papel - oftewel iedereen met Netflix die geen hekel heeft aan Spaanse series - is het een week vol geweldig nieuws. Nadat acteur Rodrigo de la Serna vorige week verklapte dat seizoen 4 van de populaire serie al in januari op Netflix verschijnt, is er nu namelijk naar buiten gekomen dat er sowieso ook een vijfde seizoen komt! Althans, dat meldt het Spaanse FormulaTV.

El Professor

In het vijfde seizoen zal de bende opnieuw actief zijn onder leiding van Álvaro Morte als El Professor. Ook Itziar Ituño, oftewel Raquel, zou al hebben laten doorschemeren dat ze nog niet klaar is met La Casa.

Spaanse vibes

Wat de verhaallijn wordt, is uiteraard nog supergeheim. Regisseur Álex Pina liet eerder toch al het een en ander los: zo waren er ideeën om de bende naar het buitenland te laten trekken en werd zelfs Fort Knox genoemd. Maar Álex is niet van plan om die Spaanse vibes die de serie zo aantrekkelijk maken, te skippen: "De deur staat misschien open voor een overval in Zuid-Amerika, maar de Engelse sfeer kan de karakteristieke smaak van de serie doen laten verdwijnen."

Seizoen 6

Netflix heeft tot nu toe nog niks bevestigd, maar een nieuw seizoen zou een logische stap zijn gezien het grote succes. Volgens de berichten beginnen in januari 2020 - wanneer seizoen 4 online komt - de opnames. Er wordt verwacht dat dit nieuwe verhaal opnieuw wordt verdeeld in twee seizoenen, zoals ook bij de eerdere seizoenen gebeurde. Dat zou dus betekenen dat er naast een seizoen 5, ook sowieso een seizoen 6 komt! Fiesta!

Ster advertentie
Ster advertentie