Films, Series & TV

Nieuwe serie 'The Playlist' laat zien hoe Spotify is ontstaan

foto: YouTube: Netflix Nederland & België
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe serie 'The Playlist' laat zien hoe Spotify is ontstaan

Inmiddels is Spotify als platform niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. In een nieuwe Netflix-serie wordt het ontstaan van deze enorme streamingdienst belicht. The Playlist gaat over een jonge ondernemer die de muziekindustrie wil veranderen met een legale streamingdienst, oftewel Spotify. De nieuwe docuserie verschijnt op 13 oktober en Netflix heeft alvast de eerste veelbelovende trailer losgelaten.

The Playlist

In de serie zie je hoe een groep jonge ondernemers uit Zweden onder leiding van Daniel Ek op het idee komt een legale manier van muziek luisteren aan te bieden. In een tijd van illegaal muziek downloaden stuit het revolutionaire idee op veel weerstand, maar de de groep ondernemers is vastberaden om de muziekindustrie voorgoed te veranderen.

13 oktober

The Playlist is een fictieve dramaserie over het ontstaan van inmiddels een van de grootste bedrijven ter wereld: Spotify. De serie is gebaseerd op een boek, genaamd Spotify Untold. De rol van Daniel Ek wordt vertolkt door Edvin Endre, ook wel bekend van Vikings. Zijn goede vriend en mede-oprichter wordt gespeeld door Christian Hillborg. De serie is vanaf 13 oktober te zien en bevat zes afleveringen.

Bekijk de trailer van The Playlist hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie