Films, Series & TV

Eigen serie voor Batmans butler Alfred Pennyworth

foto: Warner Brothers
  1. Newschevron right
  2. Eigen serie voor Batmans butler Alfred Pennyworth

Butlers krijgen vaak de schuld van alles, maar besef eventjes dat Batman niets was zonder Alfred Pennyworth. Hij fixt niet alleen wat Bruce Wayne eet en drinkt, maar is ook degene die de superheld geregeld uit de kreukels haalt. Na jaren wordt Alfred voor al die moeite beloond met een eigen serie: Pennyworth.

Militair Alfred

Pennyworth gaat draaien om het verleden van Alfred als militair, beveiliger en uiteindelijk butler. Voordat hij een toptransfer maakte naar het butlervak, was Alfred een trotse soldaat in een SAS-eenheid, dat is een soort Special Forces-eenheid van het Britse leger. Daarna begon Pennyworth een eigen beveiligingsbedrijf waarmee hij uiteindelijk voor Thomas Wayne is gaan werken. De vader van Batman woonde in de jaren zestig namelijk een tijdje in Londen. Waarom Alfred uiteindelijk als butler van de Waynes is gaan werken, wordt hopelijk duidelijk gemaakt in de serie.

Gotham-makers

Pennyworth wordt later dit jaar opgenomen en moet dan in 2019 verschijnen bij EPIX. De twee breinen achter de Batman-serie Gotham, ene Bruno Heller en Danny Cannon, gaan de serie schrijven en produceren. Het is nog onbekend wie de butler gaat spelen en of we Pennyworth straks ook in Nederland te zien krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie