Films, Series & TV

Netflix teaset naar mysterieuze 'Black Mirror'-film

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix teaset naar mysterieuze 'Black Mirror'-film

Naast dat we binnenkort een vijfde seizoen van de onheilspellende Netflix-serie Black Mirror kunnen verwachten, teaset de streamingdienst ook naar iets wat lijkt op een film. Als je op Netflix zoekt naar Black Mirror, zie je namelijk een mysterieuze titel klaar staan. Het gaat echter alleen nog om een aankondiging. Alles wat je ziet is de titel Bandersnatch, een afbeelding met een loading-icoontje en de beschrijving "be right back."

28 december

Mogelijk heeft de verhaallijn iets te maken met een aflevering uit het tweede seizoen van de serie. Deze heeft namelijk exact dezelfde titel als de mysterieuze omschrijving bij de film. In deze aflevering zoekt een vrouw door middel van een nieuwe service contact met haar overleden man. Wanneer de film en het nieuwe seizoen online komen, is officieel nog niet bekend, maar de kans is groot dat het dit jaar nog gebeurt. Een tijdje geleden kondigde Netlifx namelijk via Twitter nieuwe titels met bijbehorende release data aan. Helemaal onderaan stond toen: Black Mirror: Bandersnatch, 28 december. De tweet werd daarna verwijderd, maar natuurlijk waren er al screenshots van gemaakt.

Meer hints

Oplettende fans merkte op dat de titel Bandersnatch ook de naam is van een videogame die nooit is uitgebracht. Deze stamt uit 1984, hetzelfde jaar waarin de aflevering Be Right Back zich afspeelt. Toeval, of niet? Nóg oplettendere fans beweren weer dat er in seizoen drie al gehint is op deze titel. De maker van de serie, Charlie Brooker, kondigde eerder aan dat het vijfde seizoen het "ingewikkeldste dat ze ooit gemaakt hebben" bevat. Dit zou kunnen wijzen op de interactieve afleveringen waar Netflix eerder al wat over losliet. Hierbij kunnen kijkers zelf kiezen hoe het verhaal verloopt. Dit zou weer goed passen bij het 'gamethema' rondom Bandersnatch.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw seizoen

Black Mirror, vernoemd naar een telefoonscherm dat uitstaat, is een scifi-serie waarvan elke aflevering een andere cast en een losstaand verhaal heeft. Alle afleveringen hebben echter iets te maken met een nabije toekomst vol technologie, waarbij moderne uitvindingen botsen met de duistere kant van de mens. Binnenkort komt dus het vijfde seizoen uit, waarin volgens geruchten Miley Cyrus een rol zal spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie