Films, Series & TV

Sinan Can herenigt Syrische klasgenootjes na tijd van oorlog

foto: Npostart
  1. Newschevron right
  2. Sinan Can herenigt Syrische klasgenootjes na tijd van oorlog

Het ene moment poseer je samen voor de klassenfoto en het andere moment ontploffen er bommen rondom je school. De Syrische Elias en zijn klasgenootjes belandden zes jaar geleden van het ene op het andere moment in een oorlog. Elias vluchtte op 10-jarige leeftijd met zijn familie gedwongen van het Syrische Aleppo naar het Nederlandse Enschede en zag zijn klas nooit meer terug. Programmamaker Sinan Can gaat nu in het tweedelige Sinan zoekt de Klas van Elias op zoek naar de door de oorlog verscheurde klasgenoten. Hoe gaat het nu met ze? Zijn ze überhaupt nog in leven?

Video niet beschikbaar

"Op één dag was alles kapot."

hereniging

In het eerste deel dat gisteren werd uitgezonden, is te zien hoe Sinan samen met Elias terugblikt op zijn tijd in Aleppo. Sinan probeert vervolgens de kinderen op de klassenfoto op te sporen en reist daarvoor af naar Elias' oude woonplaatsen in Syrië en Libanon. Hij ontdekt dat een van de meisjes, Vina, ook in Nederland woont zonder dat ze dat van elkaar weten. Voor het eerst sinds de oorlog zien de twee oude vrienden elkaar weer terug en dat zorgt voor een emotionele hereniging.

tweede deel

Op maandag 1 april is bij NPO1 het tweede deel van Sinan zoek de Klas van Elias te zien. Om nog meer klasgenootjes op te sporten, reist Sinan dan onder andere af naar Australië.

Ster advertentie
Ster advertentie