Films, Series & TV

Black Panther genomineerd voor zeven Oscars

  1. Newschevron right
  2. Black Panther genomineerd voor zeven Oscars

Black Panther is genomineerd voor maar liefst zeven Academy Awards. De blockbuster maakt onder andere kans op de felbegeerde Oscar voor beste film. Daarnaast is de film over Wakanda genomineerd in de categorieën Costume Design, Soundmixing, Sound Editing, Original Score en Production Design. Ook maakt Kendrick Lamar kans op een Oscar voor beste nummer met de Black Panther-track All The Stars met SZA.

Beste film

Black Panther neemt het in de Academy Award for Best Picture op tegen zeven andere films: BlackkKlansman, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma, A Star is Born en Vice. Mocht Black Panther de prestigieuze prijs winnen, dan zal het de eerste superheldenfilm ooit zijn die een Oscar voor beste film wint.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roma

Een andere opvallende nominatie voor de Academy Award for Best Picture is Roma. Dit is namelijk de eerste Netflix-film ooit die genomineerd is voor een Oscar. De Mexicaanse film maakt kans op maar liefst tien Oscars.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Academy Awards

De Oscars zullen worden uitgereikt tijdens de 91ste Academy Awardshow op 24 februari. Dit jaar heeft de awardshow geen presentator. Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator nadat er ophef ontstond om een paar van zijn oude tweets.

Ster advertentie
Ster advertentie