Films, Series & TV

Dream School-rector Eric voert ontroerend gesprek met Eljereau

  1. Newschevron right
  2. Dream School-rector Eric voert ontroerend gesprek met Eljereau

Eljereau is misschien wel de meest ideale leerling van Dream School. Hij is elke dag gemotiveerd, let goed op in de klas, blinkt in de meeste vakken uit en weet ook nog eens zijn medeleerlingen te stimuleren en steunen. Dus als hij zo perfect is als hij lijkt, waarom doet hij dan toch mee aan het programma? Dat wilde Rector Eric van 't Zelfde weten van Eljereau en dat leidde tot een emotioneel gesprek, zo was maandagavond te zien in de vijfde aflevering.

Geld verdienen

"Er is wel een reden waarom jij geen mbo-opleiding hebt afgemaakt. Iemand met zulke kwaliteiten en met zo'n goed karakter, die had er toch al moeten zijn?", aldus rector Eric die oprecht benieuwd is naar welk verhaal er schuilt achter de aardige Eljereau, die ooit op hoog niveau honkbalde. "Ja dat vind ik ook", antwoordt Eljereau. Maar dan wordt duidelijk dat hij vanwege financiële redenen gestopt is met de Honkbal Academie: "In Nederland kun je er niet echt iets mee verdienen."

Helpen

En dus koos Eljereau, ondanks dat zijn liefde voor honkbal nog steeds heel diep gaat, voor een ander carrièrepad: hij begon keihard te werken in een snackbar. Het is geen baan die hij met passie uitvoert of waar zijn talent tot zijn recht komt, maar dat is niet belangrijk voor hem. Hij wil nu vooral veel geld verdienen. Als hij uitlegt waarom, breekt hij in tranen uit.

"Mijn exen zeggen ook dat mijn moeder mij misbruikt, omdat ze weet dat ik er niet tegen kan dat mensen die mij hebben opgevoed het minder hebben dan ik. Als ik dan mijn loon krijg en mijn moeder vraagt daar 150 of 200 van, ja dan stuur ik dat natuurlijk gewoon naar haar. En ik blijf iedereen maar helpen."

Voor zichzelf kiezen

"Ik kan echt niet genieten als ik zie dat mijn moeder en zusje het nog niet hebben zoals ik wil dat ze het hebben." Eljereau wil benadrukken dat hij het niet slecht heeft en dat zijn moeder ook zeker geen slechte vrouw is: "Zij is de vrouw die mij heeft opgevoed nadat mijn vader wegging en daarom wil ik ook zo graag gewoon iets groots worden, iets groots doen. Dan kan ik mijn moeder ook wat groots geven." Volgens Eric is dat precies de reden dat het mis is gegaan met zijn honkbalcarrière. "Jij ziet het als een moneymachine. Bij jou is het resultaat het doel geworden."

Opdracht

Eljereau beseft zich nu wel dat er iets moet veranderen. En dat denken zowel Eric als Lucia ook. De veel te lieve Eljereau moet meer aan zichzelf denken. Daarom geven ze hem de opdracht om in de lessen minder met anderen bezig te zijn. En dat is een moeilijke opgave voor de jongen die constant anderen aan het motiveren is. De komende afleveringen zullen uitwijzen of hem dat toch gaat lukken!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie