Films, Series & TV

Joey King speelt hoofdrol in nieuwe serie over Tweede Wereldoorlog

foto: DFree/Shutterstockfoto: DFree/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Joey King speelt hoofdrol in nieuwe serie over Tweede Wereldoorlog

Joey King (The Kissing Booth) gaat de hoofdrol spelen in We Were the Lucky Ones, een nieuwe serie over de Tweede Wereldoorlog van streamingdienst Hulu. De serie is gebaseerd op het gelijknamige en waargebeurde boek van schrijver Georgia Hunter.

Over de serie

De gelimiteerde serie zal bestaan uit acht afleveringen en gaat over een Pools-Joodse familie. De familie leidt een redelijk normaal leven tot de oorlog uitbreekt. De vijf broers en zussen uit het gezin raken over vijf werelddelen verspreid, maar zijn vastbesloten om zich weer te herenigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Script

Het script wordt geschreven door Erica Lipez (Bates Motel). Daarnaast zal ze de serie regisseren samen met Thomas Kail (Hamilton) en Jennifer Todd (Austin Powers). Georgia is dolblij dat haar boek een eigen serie krijgt. "Toen ik vijftien jaar oud was, hoorde ik dat ik mijn familieleden de Holocaust hebben overleefd. Het was een ontdekking die mijn leven veranderde en me inspireerde tot een tien jaar durende reis waarbij ik het verhaal van mijn familie opgroef en vastlegde", vertelt ze.

"Toen mijn boek in handen kwam van mijn dierbare vriend Thomas Kail, wist ik dat het zijn thuis had gevonden. Ik zou met niemand liever het verhaal van mijn voorouders - en daarmee het verhaal van de Holocaust - naar het grote scherm willen brengen", aldus Georgia.

Films

Het is nog niet bekend wie er nog meer een rol hebben gekregen in We Were the Lucky Ones en wanneer de serie uitkomt. In de tussentijd kun je genieten van de andere films waarin Joey een rol heeft. Zo is de 22-jarige The Kissing Booth-actrice deze zomer te zien in de films The Princess en Bullet Train. Onlangs kwam ook de Netflix Original-film The In Between uit waarin Joey de hoofdrol speelt.

Ster advertentie
Ster advertentie