Films, Series & TV

Medisch onderzoeker concludeert: schietincident Alex Baldwin was ongeluk

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Medisch onderzoeker concludeert: schietincident Alex Baldwin was ongeluk

Het schietincident waarbij Alec Baldwin op de set van Rust cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot, was een ongeluk. Dat blijkt uit een autopsie en verschillende politierapporten die vandaag openbaar zijn gemaakt, meldt CBC News.

Wel of geen vervolging

Hoe zwaar de conclusie van de medisch onderzoeker wordt meegenomen in een toekomstige rechtszaak, is nog onduidelijk. Eerder werd al duidelijk dat Baldwin wel zelf de trekker overhaalde. Dat bleek uit camerabeelden van het incident. De FBI trok afgelopen zondag diezelfde conclusie. Aanklagers buigen zich nog over de vraag of Baldwin vervolgd moet worden. Ze wachten eerst nog op informatie uit Baldwins telefoon voordat er een beslissing wordt genomen.

Het incident

Baldwin schoot Hutchins vorig jaar per ongeluk dood op de set van de film Rust. Ook regisseur Joel Souza raakte gewond bij het incident, maar mocht na een korte ziekenhuisopname weer naar huis. Uit een eerste politieonderzoek bleek dat Baldwin het wapen kreeg van de assistent-regisseur die zei dat het veilig was voor gebruik. Het vuurwapen bleek naast losse flodders ook een echte kogel te bevatten. De zaak, waaruit moet blijken wie er verantwoordelijk is voor het fatale incident, loopt nog.

Ster advertentie
Ster advertentie