Films, Series & TV

Beelden vrijgegeven van Alec Baldwin op filmset na fatale schietpartij

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Beelden vrijgegeven van Alec Baldwin op filmset na fatale schietpartij

De politie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft beelden vrijgegeven van Alec Baldwin na het fatale schietincident van oktober vorig jaar oktober. Bij het incident kwam de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

Beelden

De bodycam-beelden van de politie tonen de momenten na het schietincident. Baldwin vraagt meerdere keren hoe het met Hutchins gaat en ook laat hij weten de schutter te zijn geweest. Daarnaast zijn er beelden van Baldwin vrijgegeven voor het schietincident, waarop hij het pistool op de camera richtte om te oefenen voordat de scene opgenomen werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het incident

Baldwin schoot Hutchins vorig jaar per ongeluk dood op de set van de film Rust. Ook regisseur Joel Souza raakte gewond bij het incident, maar mocht na een korte ziekenhuisopname weer naar huis. Uit een eerste politieonderzoek bleek dat Baldwin het wapen kreeg van de assistent-regisseur die zei dat het veilig was voor gebruik. Het vuurwapen bleek naast losse flodders ook een echte kogel te bevatten. De zaak, waaruit moet blijken wie er verantwoordelijk is voor het fatale incident, loopt nog.

Ster advertentie
Ster advertentie