Up 2 Date

'Foto's gemartelde vrouw gevonden op telefoon die bij Taghi werd aangetroffen'

foto: Naima Jillal (Politie)
  1. Newschevron right
  2. 'Foto's gemartelde vrouw gevonden op telefoon die bij Taghi werd aangetroffen'

Op de telefoon van Ridouan Taghi zouden foto's staan van een naakte, gemartelde vrouw. Volgens Het Parool is er tijdens Taghi's arrestatie in Dubai in 2019 een Blackberry-telefoon gevonden, waarop verschillende shockerende foto's stonden.

Afgeknipte vinger en teen

Justitie vermoedt dat het om foto's van Naima Jillal gaat. Zij staat ook wel bekend als de 'Godmother van de coke' en wordt al sinds oktober 2019 vermist, nadat ze bij haar woning op de Zuidas in Amsterdam een auto instapte. Het Parool meldt dat op de foto's onder meer een naakte vrouw te zien is, die met tape is vastgebonden op een stoel. Op een andere foto zouden er op de buik van de vrouw een afgeknipte vinger en teen te zien zijn. Een derde foto toont de vrouw naakt op de grond, liggend op haar buik.

Naima Jillal

foto: Politie

Naima Jillal

Datum foto's

Volgens de politie zijn de foto's gemaakt in de nacht van 20 op 21 oktober 2019, iets na middernacht. Dat kon de politie achterhalen uit de metadata. Jillal raakte op 20 oktober 2019 rond half tien 's avonds vermist, nadat ze een auto instapte. Het Parool schrijft dat er al langer geruchten waren over foto's die in het criminele circuit rondgingen van een dode Jillal. Ingewijden zouden daarover gezegd hebben dat die erg schokkend zijn, omdat er onder meer afgehakte ledematen op te zien zijn.

Reactie advocaat Taghi

In een reactie aan Het Parool laat Taghi's advocaat Inez Weski weten dat "forensisch volstrekt onduidelijk is waar die telefoon of die foto’s vandaan komen". Ook zegt ze dat "niet kan worden gesteld dat deze telefoon aan mijn cliënt kan worden gelinkt". Weski vervolgt: "Er heeft al eerder in media gestaan dat dergelijke foto’s zouden rondgaan. Bovendien heeft dit alles niets van doen met de ten laste gelegde feiten. Het is zeer opmerkelijk dat dit dus zo naar buiten is gebracht."

Ster advertentie
Ster advertentie