Films, Series & TV

Zoë Kravitz wordt de nieuwe Catwoman in 'The Batman'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zoë Kravitz wordt de nieuwe Catwoman in 'The Batman'

Zoë Kravitz wordt de nieuwe Catwoman. De actrice zal de rol van mysterieuze en verleidelijke superheld (of schurk?) spelen in de nieuwe film The Batman. Daarin zal ze tegenover hoofdrolspeler Robert Pattinson (Twilight, Remember Me) komen te staan.

Zoë Kravitz

Selina Kyle, oftewel Catwoman, werd eerder gespeeld door onder anderen Julie Newmar, Halle Berry, Michelle Pfeiffer en als laatste door Anne Hathaway. Nu is het dus Zoë die het populaire kattenkostuum aan mag. De 30-jarige Amerikaanse actrice is bekend van haar rollen in onder andere Mad Max: Fury Road, Fantastic Beasts and Where to Find Them en Divergent. Ze is de dochter van Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet (The Cosby Show).

The Batman

The Batman was oorspronkelijk een project van Ben Affleck, maar die trok zich uiteindelijk terug. De regie en het script zijn nu in handen van Matt Reeves (Planet of the Apes, Clovervield). Verder is al bekend dat Jeffrey Wright de rol van commissaris Gordon speelt en Jonah Hill wordt de nieuwe bad guy in het verhaal. De film zal naar verwachting op 25 juni 2021 uitkomen.

Batman als detective

Volgens Reeves wordt The Batman een ander soort film dan de eerder verschenen films over de DC-superheld. Tegen The Hollywood Reporter vertelde hij begin dit jaar: "Ik hoop dat het een spannend, maar ook emotioneel verhaal wordt. Het gaat meer over Batman in zijn detective-modus. De strips vertelden daar ook al over. Hij zou een van de beste detectives zijn en dat zat niet per se in de films die we eerder gezien hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie