Films, Series & TV

Studenten faken date om in tv-programma 'First Dates' te komen

foto: BNNVARA
  1. Newschevron right
  2. Studenten faken date om in tv-programma 'First Dates' te komen

Twee studenten haalden onlangs een grap uit tijdens de opnames van het tv-programma First Dates. De vrienden deden alsof ze elkaar niet kenden en werden vervolgens met elkaar gematcht voor een date. Ze beweerden dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar waren geworden, terwijl de twee in de realiteit niet eens op mannen vallen.

'First Dates'

Twee studenten van 18 en 21 jaar namen de programmamakers van de dating-show flink in de maling. Dit deden ze door elkaar als hun ideale type te omschrijven tijdens de matchronde. Zo zei de een dat hij viel op "kakkerige studentenjongens" en hadden ze beiden dezelfde interesses opgegeven. Hierdoor moesten ze wel met elkaar gematcht worden.

Tijdens de nepdate flirtten de twee superveel met elkaar en leek het alsof de vonken er echt vanaf spatten. Ze beweerden na de show zelfs verkering met elkaar te hebben, maar niets bleek minder waar. De twee kenden elkaar namelijk al van dezelfde studentenvereniging en zijn beste vrienden. De studenten vielen uiteindelijk door de mand, omdat ze dingen over elkaar wisten die ze op de date niet eerder met elkaar besproken hadden. Daarbij vallen de twee ook niet op mannen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opdracht

De jongens hebben toegegeven dat de grap eigenlijk een opdracht was van hun vriendengroep. "We moesten op tv komen", vertelde een van de jongens tegen de programmamakers. Ze hadden samen in het studiopubliek van Vandaag Inside kunnen gaan zitten, maar dat vonden ze toch te slap. Ze gingen in plaats daarvan voor het "hoogst haalbare" en bedachten toen om mee te doen met First Dates.

Het was vooral als een kleinschalig grapje bedoeld waar vooral vrienden en familie van zouden genieten. Maar de studenten zagen wel in dat ze ook met iemand gematcht konden worden die echt op zoek was naar echte liefde. "Ja, dan had die persoon wel echt gekwetst kunnen worden", laat een van de jongens weten aan BNNVARA. "Objectief was het een hele goede grap geweest, maar we hebben ook spijt. We wilden niemand pijn doen. First Dates is een mooi programma, aan die geloofwaardigheid hebben wij gezeten. Het is beter dat het niet op tv komt", geeft de ander toe.

BNNVARA

Een woordvoerder van BNNVARA zegt blij te zijn dat te twee met elkaar zijn gematcht. "Op deze manier is het een oprechte dater bespaard gebleven om met iemand op date te gaan die niet de intentie had om de ware te vinden." De omroep laat ook weten dat de beelden uit de uitzending voor vrijdag worden geschrapt. "We zenden alleen oprechte dates uit", aldus de woordvoerder.

Ster advertentie
Ster advertentie