Entertainment

Yvonne Coldeweijer van juicekanaal trapt in nepvideo van 'snuivende' presentatrice

foto: YouTube: Life of Yvonne
  1. Newschevron right
  2. Yvonne Coldeweijer van juicekanaal trapt in nepvideo van 'snuivende' presentatrice

Yvonne Coldeweijer, bekend van haar juicekanaal Life of Yvonne, is in een nepvideo getrapt van nieuwszender BNR. De zender maakte een video waarin het leek alsof presentatrice Talitha Muusse drugs gebruikte op een toilet en wilde daarmee aantonen hoe makkelijk het is om nepnieuws te verspreiden.

Video

Yvonne kreeg de video toegestuurd en deelde die afgelopen vrijdag in een betaalde groep via Telegram. "Er was afgelopen maandag dus een afscheidsfeestje van een personeelslid van BNR. Wat gebeurde er nou? Op een gegeven moment hebben spionnen Talitha Muusse uit de wc zien komen. Zij deed daarbij heel erg opgefokt. Zij meenden toen ook dat ze wat wits onder haar neus had", schreef ze bij het filmpje.

"Dus wat hebben die spionnen nou gedaan? Ze zijn op een gegeven moment, toen ze weer naar de wc ging, achter haar aan gegaan, in het wc-hokje op de bril gaan staan en haar gefilmd. En wat denk je? Dat filmpje hebben ze naar mij gestuurd", vervolgde Yvonne. Op de beelden die ze deelde, is overigens niet duidelijk te zien wat Talitha aan het doen is.

Talitha ontkent

Op basis van de informatie van haar 'spionnen' trok Yvonne de conclusie dat Talitha cocaïne aan het snuiven was. "Lelijk, oh wat lelijk dit. Ik weet dat heel veel mensen snuiven, zeker bij de BN’ers, maar what the fuck! Maar Talitha, ook echt op een werkfeestje?!" Yvonne liet ook een schermafbeelding zien van een gesprek met Talitha. Daarin vroeg ze de presentatrice of ze cocaïne gebruikte. "Huh?! Ik weet niet wat je gezien hebt ofzo, maar ik gebruik niet. Ik heb nog nooit drugs gebruikt", reageerde Talitha.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nepnieuws

Uiteindelijk blijkt de video in scène te zijn gezet. BNR onthult vandaag namelijk de video zelf via een anoniem account ingezonden te hebben. De radiozender wil daarmee aantonen hoe juicekanalen te werk gaan en wil laten zien dat er ook eenvoudig nepnieuws verspreid kan worden. Yvonne laat in een reactie via haar Instagramstory weten geen onderzoeksjournalist te zijn en rechtmatig gehandeld te hebben. "Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon."

Yvonne licht verder toe: "Ik hoef niet te bewijzen dat iets 100% zeker waar is. Ik moet laten zien dat het aannemelijk is. Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt." BNR vindt het daarentegen kwalijk dat Yvonne het verhaal vormgaf met 'zelf verzonnen details'. Door de actie heeft Talitha een ander beeld gekregen van juicekanalen. "Ik zie ook weleens verhalen van Yvonne voorbijkomen over BN’ers en dan denk je toch: waar rook is, is vuur. Maar nu weet ik: er is vaak alleen maar rook."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie