Films, Series & TV

Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

Het is de nachtmerrie van velen: een of andere psycho verpleegster die allerlei rare shit en experimenten met je uitvoert. Zo'n gestoorde en sadistische verpleegster is Mildred Ratched, een personage uit het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest dat in 1975 verfilmd werd. Nu, 45 jaar later, brengt Netflix een serie uit die zich volledig op zuster Ratched gaat focussen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

One Flew Over the Cuckoo’s Nest

In One Flew Over the Cuckoo’s Nest wordt Randle P. McMurphy (Jack Nicholson) veroordeeld tot een gevangenisstraf, waarna hij zich geestelijk gestoord laat verklaren om overgeplaatst te worden naar een psychiatrische inrichting. Daar verwacht hij het chiller te hebben dan in de gevangenis, maar niets is minder waar.

Zo krijgt Randle te maken met de verschrikkelijke zuster Ratched (gespeeld door Louise Fletcher) die haar patiënten zacht gezegd erg slecht behandeld. In de psychiatrische inrichting heeft zuster Ratched haar handen vol aan Randle die haar leven zuur probeert te maken in een kat-en-muisspel. Beide acteurs kregen uiteindelijk een Oscar voor hun acteerwerk.

Prequel

De nieuwe Netflix-serie wordt een zogenaamde prequel die begint in het jaar 1947. Zuster Ratched (ditmaal gespeeld door Sarah Paulson) wordt aangenomen als zuster op een psychiatrische inrichting. Voor de buitenwereld ziet Ratched eruit als de perfecte verpleegster, maar niets is minder waar. De serie laat zien hoe de horrorzuster uiteindelijk zo psycho werd. In de trailer laten enkele beelden al zien hoe gestoord zij is en hoe graag zij haar patiënten martelt.

Sowieso een tweede seizoen

Ratched werd bedacht door schrijver en regisseur Ryan Murphy die geen onbekende is wat betreft dit genre. Zo was hij ook de bedenker van American Horror Story. Een ding is al zeker: er gaat sowieso een tweede seizoen komen van Ratched, aangezien Netflix die al besteld heeft.

Het eerste seizoen is op 18 september te zien op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie