Films, Series & TV

Deze zanger was de Mol in 'Wie is de Mol?'

foto: YouTube: Wie is de Mol?
  1. Newschevron right
  2. Deze zanger was de Mol in 'Wie is de Mol?'

De persoon die Wie is de Mol? in het twintigste seizoen saboteerde, was niet voetballer Nathan Rutjes, 24 Kitchen-kok Miljuschka Witzenhausen of acteur Buddy Vedder. De 33-jarige zanger Rob Dekay speelde de rol van de Mol. Hij zorgde ervoor dat bij geen enkele opdracht het maximale bedrag werd gewonnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winnaar: Buddy Vedder

De Mol wist het vertrouwen van de groep te winnen en moest daar diep voor gaan in de show op NPO 1. Buddy Vedder won de show en nam 13.400 euro mee naar huis. Buddy dacht lange tijd dat Leonie ter Braak de Mol was. Toen zij uit de show ging, koos hij voor Rob Dekay.

Bloedende Mol

De publiekslieveling was duidelijk Nathan Rutjes. Die ging door weer en wind om de opdrachten te halen. Wie ook tot het gaatje moest gaan is de Mol. Rob Dekay heeft letterlijk moeten bloeden om een opdracht te saboteren. Toch werd hij niet ontmaskerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronavirus

De opnames van Wie is de Mol? vonden dit jaar plaats in China. Volgens Miljuschka zaten ze een provincie naast de plek waar het coronavirus zou zijn begonnen. "Bleek dat we in de provincie naast de brandhaard van eerste besmettingen constant hadden gefilmd. Naarmate de afleveringen vorderde, intensiveerde ook de verspreiding van het virus."

Nieuw seizoen

De ontknoping van Wie is de Mol? vond door de uitbraak van het coronavirus plaats zonder publiek. In Vondel CS - waar de finaleavond plaatsvond - mocht er geen publiek aanwezig zijn. Presentator Rik van de Westelaken moest het dus zonder applaus doen, maar kondigde wel direct aan er na de zomer een nieuw seizoen van Wie is de Mol? te zien zal zijn. Dat zal bij sommige mensen thuis wel tot een applaus geleid hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie