Films, Series & TV

Fan van 'It'? HBO komt met Stephen King-serie 'The Outsider'

foto: YouTube: HBO
  1. Newschevron right
  2. Fan van 'It'? HBO komt met Stephen King-serie 'The Outsider'

Als een film of serie gebaseerd is op een Stephen King-verhaal, dan weet je dat het goed zit met het spanningsniveau. Denk aan It, Netflix-film In The Tall Grass en The Shining met aankomend vervolg Doctor Sleep. HBO heeft nu besloten om een ander boek van de schrijver om te toveren tot een spannende serie: The Outsider.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mysterieuze moord

The Outsider vertelt het verhaal van de moord op de 11-jarige Frankie Peterson. Al snel wordt de populaire honkbalcoach Terry verdacht. Een getuige heeft hem namelijk gezien en er is genoeg DNA-bewijs. Maar dan krijgt de mysterieuze zaak van detective Ralph een paar onverwachte, creepy wendingen. Terry is namelijk op het tijdstip van de moord te zien op bewakingsbeelden van een hele andere plek. En een mens kan niet op twee plekken tegelijk zijn. Toch...?

Cast

In de tiendelige serie speelt Jason Bateman (Ozark) coach Terry en Ben Mendelsohn (Star Wars: Rogue One, The Dark Knight Rises) detective Ralph. Cynthia Erivo (Widows) is assistent Holly, die over geheimzinnige krachten beschikt. Verder spelen ook Derek Cecil (House of Cards) en Max Beesley (Suits) een rol.

The Outsider is vanaf 12 januari te zien op HBO.

Logeren bij Stephen King

Leuk detail: Stephen Kings huis in het Amerikaanse Bangor wordt binnenkort een museum én een plek voor schrijvers en fans om zich terug te trekken. Zelf woont hij er niet meer, maar er zal veel van zijn werk opgeslagen worden. Het rode - ietwat griezelige - huis is de plek waar King veel van zijn ideeën bedacht. Zo is het plaatsje Derry uit It gebaseerd op het stadje waar het huis staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie