Naar homepage
Films, Series & TV

Dakloze Yvar (28) is een hardwerkende Rotterdammer die altijd positief blijft

  1. Newschevron right
  2. Dakloze Yvar (28) is een hardwerkende Rotterdammer die altijd positief blijft

In Het Rotterdam Project volgt Beau van Erven Dorens in de derde aflevering misschien wel de hardst werkende dakloze ooit: de 28-jarige Yvar. Deze glazenwasser in hart en nieren belandde buiten zijn schuld om op straat en doet er dagelijks alles aan om zijn schulden af te betalen. Yvar staat iedere dag om vijf uur op om vanuit de daklozenopvang weer naar zijn werk te gaan. Hij werkt al 2,5 jaar vol trots als glazenwasser en vertelt Beau dat hij gek is op zijn collega's en op het werk dat hij doet.

Verlaten door moeder

Toen Yvar tien jaar was, besloot zijn moeder naar de Verenigde Staten te emigreren en liet hem achter bij zijn vader. Dat was voor hem een periode om niet snel te vergeten: "Ik herinner me alleen nog de emotie. Heel veel leegte." Zijn vader was niet voor in staat om voor hem te zorgen, dus kwam Yvar in tehuizen terecht. In de tehuizen was hij altijd onder mensen, maar hij voelde zich toch eenzaam en alleen.

Yvar het rotterdam project2

Schulden en betalingen

Na de periode in tehuizen ging het financieel de verkeerde kant op met Yvar. In het tehuis regelden voogden alles, maar hij dacht dat zijn vader dat ook wel kon. Dat viel vies tegen: "Toen ik later bij mijn vader ging wonen is er een opstapeling geweest van betalingen en schulden die ik nooit gezien heb. Ik heb op dit moment minder dan 10.000 euro schuld."

Het Rotterdam Project

Beau van Erven Dorens biedt Yvar in Het Rotterdam Project steun door hem een boekje te geven met het telefoonnummer van Rotterdamse hulpverleners. Ook krijgt hij een pinpas met daarop 10.000 euro om te besteden zoals hij wil. Gaat de trotse Rotterdammer akkoord met het aanbod van Beau, net als zijn lotgenoten Soufyan, Patrick en Stephany?

Soufyans schulden

In de derde aflevering volgen de camera's ook hoe Soufyan zijn schulden probeert op te lossen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Samen met de schuldcoach en Beau van Erven Dorens bellen ze verschillende instanties en incassobureaus, maar die blijken harder dan gedacht. Ook zien we hoe de verslaafde Patrick het leven probeert op te pakken en hoe Stephany het wil aanpakken.

Ster advertentie
Ster advertentie