Films, Series & TV

Jamaican vibes in Idris Elba's regiedebuut Yardie

foto: StudioCanal
  1. Newschevron right
  2. Jamaican vibes in Idris Elba's regiedebuut Yardie

De vibe van Jamaica in de Bob Marley-tijd komt helemaal terug in de trailer van de nieuwe thriller Yardie. Het verhaal draait om 'D', een jonge Jamaicaan die als kind zag dat zijn grote broer werd vermoord. De herinnering aan zijn broer vormt de rode draad in de film: "Mijn broer vroeg me of ik het goede of het slechte pad op zou gaan. Dit is een verhaal over het pad dat ik heb gekozen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Londen

D beland al jong in de criminaliteit en gaat werken voor King Fox, een man die over de straten van Kingston heerst. Hij doet alles voor King Fox en is dus ook bereid om drugs te vervoeren naar Londen. Tijdens de drugslevering ontmoet D zijn jeugdliefde die vier jaar eerder naar de Engelse hoofdstad is gevlucht met hun dochtertje. Langzaam maar zeker besluit D voor de liefde te kiezen en afscheid te nemen van het criminele leven. Maar dan ontdekt hij wie zijn broer heeft doodgeschoten en dat veranderd het hele verhaal.

Idris Elba

Yardie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Victor Headley. Het is de eerste film die Idris Elba regisseert met in de hoofdrollen Aml Ameen, Stephen Graham, Naomi Ackie en Akin Gazi. Yardie komt op 24 augustus uit in Groot Brittanniƫ, maar het is nog onbekend of de film ook in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

Ster advertentie
Ster advertentie