Films, Series & TV

Zendaya heeft moeite met genieten van succes: "Heb nooit tienertijd gehad"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zendaya heeft moeite met genieten van succes: "Heb nooit tienertijd gehad"

Zendaya ken je hoogstwaarschijnlijk van haar rollen in grote films en series, zoals Spider-Man: Homecoming, Dune en Euphoria. Ondanks al haar prestaties in de film- en televisiewereld heeft de actrice er moeite mee om van al haar successen te genieten.

Tienerfase

In een interview met Vogue werd de zangeres gevraagd naar wat ze wilde bereiken als kind. Naar eigen zeggen had ze niet veel vrijheid om haar eigen pad te bewandelen en kwam ze al snel in de schijnwerpers te staan. "Ik heb ingewikkelde gevoelens over kinderen, roem en in de publieke belangstelling staan", vertelt de actrice. "We hebben veel gevallen gezien waarin het schadelijk is gebleken. Nu pas, als volwassene, denk ik: Oh, wacht even: Dit (acteren, red.) is alles wat ik weet en ik heb altijd maar gedaan wat ik wist." Zendaya zegt dat ze nu pas het gevoel heeft dat ze door haar "onzekere" tienerfase gaat. "Ik heb nooit echt een tienertijd gehad en ik had het gevoel dat ik vroeg volwassen moest worden. Daarbij werd ik al heel snel de kostwinner van mijn gezin[,] waardoor de rollen werden omgedraaid."

Het feit dat ze op jonge leeftijd al begon met acteren, maakt dat Zendaya maar moeilijk kan genieten van mijlpalen in haar carrière. "Als ik nu deze momenten heb in mijn carrìere, zoals de eerste keer dat ik een hoofdrol kreeg in een film, krijg ik het gevoel dat ik in mezelf keer en niet kan genieten van alles wat er om mij heen gebeurt." De actrice vertelt dat ze graag naar school had willen gaan en op haar eigen tempo had willen ontdekken wie ze precies is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Vaker nee zeggen"

Ondanks dat Zendaya gewend is om in de spotlights te staan, weet ze steeds beter hoe ze haar grenzen moet aangeven. Zo durft ze steeds vaker nee te zeggen als fans haar om een foto vragen. "Ik had altijd het gevoel dat als iemand om een foto vroeg ik altijd maar ja moest zeggen. Ik moest namelijk dankbaar zijn dat ik dit allemaal kon doen. Hoewel ik me nog steeds zo voel, heb ik wel geleerd om vaker nee te zeggen. Ik kan op vriendelijke wijze aangeven dat ik een vrije dag heb en ik hoef niet altijd te presteren."

Ook voordelen

Het succes heeft echter ook zijn voordelen. Zo vertelt de 27-jarige actrice dat ze na sluitingstijd in het Louvre mocht rondlopen samen met haar partner Tom Holland. "Het was één van de coolste ervaringen ooit. Het was net als 'Night at the Museum'."

Ster advertentie
Ster advertentie