Films, Series & TV

Netflix lanceert Black Lives Matter-categorie

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix lanceert Black Lives Matter-categorie

Netflix heeft een speciale Black Lives Matter-categorie aan hun collectie toegevoegd. De verzameling bevat meer dan 45 films, docu's en series over raciale ongelijkheid en ervaringen van zwarte Amerikanen."Als we 'Black Lives Matter' zeggen, bedoelen we ook 'Black Storytelling Matters'."

Uitlichten van verhalen

Netflix was twee weken geleden een van de eerste media en entertainment-bedrijven die support voor de Black Lives Matter-beweging toonde na de dood van George Floyd. "Met begrip dat onze inzet voor echte, systematische verandering tijd zal kosten, beginnen we met het uitlichten van krachtige en complexe verhalen over the Black experience", aldus Netflix over de BLM-categorie op Twitter.

Meer dan 45 titels

In de Black Lives Matter-categorie staan onder andere Spike Lee's Da 5 Bloods, Ava DuVernays 13th, de Oscar-winnende film Moonlight en de veelbesproken waargebeurde serie When They See Us. Deze speciale categorie is vooralsnog alleen te zien in Amerikaanse profielen. Of het ook in andere landen wordt ingezet, is nog niet bekend, maar sommige Black Lives Matter-titels zijn wel gewoon te bekijken door Nederlandse abonnees.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Bingewatch

Wil jij ook je kennis over racisme, ongelijkheid en de Black Lives Matter-beweging verbreden? In de FunX Bingewatch podcast bespraken Jochgem en Niels met acteur Nasrdin Dchar negen leerzame en ontroerende Black Lives Matter-series die je als Nederlandse kijker kunt checken.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie