Films, Series & TV

Recordaantal klachten over uitzending Ongehoord Nederland

foto: Ongehoord Nederland
  1. Newschevron right
  2. Recordaantal klachten over uitzending Ongehoord Nederland

Er kwamen bijna 1700 klachten bij de Ombudsman van de NPO binnen na de uitzending van Ongehoord Nederland van afgelopen donderdag. Nog niet eerder werden er zoveel klachten ingediend. In de bezwaren komt vooral naar voren dat mensen de aflevering racistisch vonden.

Recordaantal

Het aantal van 1689 klachten na de uitzending van Ongehoord Nederland is bijna twee keer zoveel dan het aantal klachten over het gehele afgelopen jaar. Uit de meeste klachten wordt duidelijk dat mensen de uitzending racistisch en discriminerend vonden. Ook wordt gemeld dat het programma aanzet tot haat.

Alle klachten zullen worden doorgestuurd naar de betreffende omroep. "Ik ben uiteraard benieuwd naar hun antwoorden aan klagers", zegt de Ombudsman tegenover ANP.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen context

In de uitzending van donderdag gebruikte Raisa Blommestijn, presentator bij omroep Ongehoord Nederland, het n-woord bij een compilatie van gewelddadige beelden. De video werd aangekondigd als een verzameling van filmpjes waarbij 'blanken door zwarten in elkaar worden geslagen', zonder enige vorm van verdere context.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie