Films, Series & TV

Audiodagboeken van Louis Armstrong onthullen hoe racisme zijn leven en carrière heeft getekend

foto: Apple TV+foto: Apple TV+
  1. Newschevron right
  2. Audiodagboeken van Louis Armstrong onthullen hoe racisme zijn leven en carrière heeft getekend

De makers van de nieuwe documentaire Louis Armstrong's Black & Blues hebben voor het eerst de audiodagboeken van Louis Armstrong (1901-1971) mogen luisteren. Daarin vertelt de trompettist over het racisme waar hij dagelijks mee te maken kreeg, zo schrijft The Guardian.

Geluidsfragmenten

In de tapes vertelt Louis over de keer dat een een witte, zelfbenoemde fan na afloop van een concert tegen hem zei hij dat hij eigenlijk niet van zwarte mensen houdt. Armstrong verzuchtte over dat incident dat een groot deel van de witte mensen niet houdt van zwarte mensen, "maar er is er altijd eentje waar ze wel dol op zijn". In een ander geluidsfragment vertelt Louis over de keer dat een crewlid van de film GLORY Alley hem respectloos behandelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ander beeld schetsen

De opnames zullen voor het eerst te horen zijn in de documentaire Louis Armstrong's Black & Blues. De documentairemakers hopen met de film een ander beeld van de trompettist te schetsen. Louis kreeg tijdens zijn leven vaak kritiek, omdat hij zich volgens mensen niet duidelijk genoeg uitsprak tegen racisme. Critici dachten dat hij bang was om witte fans te verliezen.

Over 'Louis Armstrong's Black & Blues'

Louis Armstrong's Black & Blues is geregisseerd door Sacha Jenkins. De productie is in handen van Brian Grazer en Ron Howard. De documentaire gaat deze maand in première op Apple TV+, een exacte datum is nog niet bekend.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie