Naar homepage
Films, Series & TV

'Ma Rainey's Black Bottom' grote winnaar op BAFTA-openingsavond

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. 'Ma Rainey's Black Bottom' grote winnaar op BAFTA-openingsavond

De eerste BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen, van dit jaar zijn zaterdagavond uitgereikt. De Netflix Original-film Ma Rainey's Black Bottom kreeg twee prijzen en is daarmee tot dusver de titel met de meeste awards.

Twee prijzen

De BAFTA's vinden dit jaar virtueel en verspreid over twee avonden plaats. In totaal moeten nog in zeventien categorieën de winnaars bekend worden gemaakt. Ma Rainey's Black Bottom won tijdens de openingsavond in de categorieën beste make-up & haar en beste kostuumdesign.

Categorie beste acteur

Zondag maakt de film kans op nog één award. Chadwick Boseman is namelijk genomineerd in de categorie beste acteur. De acteur, die vorig jaar augustus op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, won al eerder de Golden Globes en kreeg een Oscar-nominatie voor deze rol.

Andere winnaars

Natuurlijk vielen er ook andere films in de prijzen: Rocks (beste casting), Mank (beste productiedesign), Sound of Metal (beste geluid), Tenet (beste visuele effecten), The Present (korte film) en The Owl and the Pussycat (Britse korte animatie). Filmmaker en acteur Noel Clarke kreeg een BAFTA voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de filmwereld.

Ster advertentie
Ster advertentie