Films, Series & TV

Numidia beweegt 'Hemel en Aarde' op afropopversie van Edsilia Rombley's hit

foto: YouTube/AVROTROS
  1. Newschevron right
  2. Numidia beweegt 'Hemel en Aarde' op afropopversie van Edsilia Rombley's hit

In een nieuwe aflevering van Ali B op Volle Toeren is het de beurt aan Numidia. Zij wordt gekoppeld aan r&b- en soulzangeres Edsilia Rombley en dat blijkt een perfecte combi.

'Muziek is leven'

Numidia vertelt in het programma dat ze heel blij is om een keer op nationale televisie te komen: "Ik wil heel graag mezelf laten zien aan de rest van Nederland, dus ik ben benieuwd wat ze gaan vinden." Edsilia is in ieder geval enorm blij dat ze aan Numidia gekoppeld is. Zeker nadat ze de kennismakingsvideo ziet, waarin Numidia vertelt over haar heftige verleden.

De 20-jarige zangeres vertelt hoe ze opgroeide als een soort bemiddelaar tussen haar ruziënde ouders. "Het werd steeds erger en erger en uiteindelijk kreeg ik op mijn zestiende een burn-out." Numidia werd van school gestuurd zonder diploma en haar band met haar vader verslechterde. Inmiddels is die band een stuk beter. Haar muzikaliteit heeft ze dan ook van hem. "Hij zei altijd tegen mij: muziek is leven. Hij wou per se dat ik dat overnam van hem."

"Wat ben je een bijzonder mens", zegt Edsilia na de video. "Zoveel heftige dingen en dan toch zo stralen."

Chale

Edsilia kreeg van Numidia de track Chale om een eigen versie van te maken. De zangeres maakte er een r&b-ballad van en liet de tekst grotendeels hetzelfde. Na haar optreden kreeg ze een staande ovatie van Numidia. "Nee... Ik word bijna emotioneel", is haar eerste reactie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hemel en aarde

Numidia ging aan de slag met Edsilia's grote hit Hemel en Aarde, waarmee ze in 1998 vierde werd op het Eurovisie Songfestival. Iets waar Numidia ook van droomt: Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Songfestival. "Ik kan niet wachten om er een goede tune van te maken."

Uiteindelijk kozen Numidia, Ali B en Brownie Dutch ervoor om er een vrolijke afropopversie van te maken. "Dit is wel weer zo'n liedje waarmee je de tent kunt afbreken", zegt Ali B. Na hun optreden is Edsilia compleet verrast. "Jeetje wat leuk, dit is zo vet!", zegt ze. "Je moet dit uitbrengen."

Dat heeft Numidia ook gedaan. Haar versie van Hemel op Aarde is nu te beluisteren via Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie