Films, Series & TV

Xandra (25) krijgt schokkend nieuws in heftige aflevering DNA Onbekend

foto: Npo Start
  1. Newschevron right
  2. Xandra (25) krijgt schokkend nieuws in heftige aflevering DNA Onbekend

In DNA Onbekend wordt er meestal uitgezocht wie van de twee personen iemands familielid is, maar Xandra's verhaal is veel complexer. Zij is op zoek naar haar biologische vader, maar haar moeder heeft haar zoveel verschillende verhalen verteld, dat ze echt geen idee meer heeft wat nu waar is. Ze hoopt in het programma meer duidelijkheid te krijgen, maar de uitslag van de DNA-test is niet wat ze had verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stiefvader martin

Xandra krijgt van haar moeder de een na andere naam te horen als ze vraagt wie haar vader is. "Ze is niet netjes geweest. Ze heeft met meerdere mannen wat gedaan", vertelt Xandra in DNA Onbekend. Ze groeide tot haar elfde op met het idee dat de man met wie haar moeder getrouwd was, Martin, haar echte vader was. Haar leven stond dan ook compleet op z'n kop toen haar moeder plotseling vertelde dat Martin helemaal niet haar vader was.

Jan

Haar echte vader zou ene Jan zijn. Een man die haar moeder omschrijft als een gewelddadige alcoholist. Toch wil de dan twaalfjarige Xandra met hem in contact komen. Helaas loopt het contact moeizaam en voelt ze geen band met hem. "Ik dacht; wat moet ik ermee? Het voelde niet als een veilig gevoel." Jan voelt daarentegen wel een band en is ervan overtuigd dat hij haar vader is.

moeder verdwijnt

Wanneer Xandra 24 jaar is, wordt ze zelf moeder van een dochter. Alleen kan ze niet lang op een roze wolk zweven, want precies in die tijd belanden haar moeder en Martin in een vechtscheiding. Haar moeder verdwijnt plotseling en Xandra neemt de zorg van haar (half)zusje op zich. In die tijd vertelt Martin ook dat Jan toch niet haar echte vader is. "Hij zei: 'je moeder had vroeger nogal wat leuke dingen met andere mannen'. Ze had een dagboekje bij ehouden over met wie ze allemaal seks had gehad."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Richard

Uiteindelijk vindt ze haar moeder terug. Ze is ingetrokken bij Richard, een jeugdliefde. Nu beweert haar moeder weer dat Richard de biologische vader van Xandra zou zijn. "Ze zei dat ze 99% zeker wist dat Richard mijn vader is, maar dat zei ze ook van Jan", vertelt Xandra. Vanaf het moment dat ze Richard ontmoet, heeft ze wel een bijzondere band met hem. Hij biecht na een tijdje dan ook op dat hij zelf niet helemaal zeker weet of zij echt zijn dochter is.

Uitslag

Xandra is nu 25 en wil voor eens en altijd duidelijkheid: is Martin, Jan of Richard haar vader? Zelf hoopt ze dat het Jan is, omdat ze dan haar moeder weer kan vertrouwen en haar eigen achternaam in ieder geval klopt. Helaas voor Xandra heeft presentatrice Caroline Tensen schokkend nieuws voor haar. "Wat vind ik dit verschrikkelijk om te zeggen tegen je", zegt ze in tranen. Uit de DNA-testen blijkt namelijk dat alle drie de mannen niet haar vader zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie