Films, Series & TV

Danny Ghosen spreekt jonge slachtoffers steekpartijen: "Iedereen loopt met messen"

foto: YouTube: NTR
  1. Newschevron right
  2. Danny Ghosen spreekt jonge slachtoffers steekpartijen: "Iedereen loopt met messen"

Danny Ghosen dook begin deze maand in de wereld van drill rap tijdens de eerste aflevering van Danny Op Straat. Hij schrok toen flink van het feit dat de 14-jarige jongens die hij interviewde, rondliepen met grote messen. Steekpartijen onder tieners zijn helaas geen uitzondering meer en daarom ging de tv-maker in de nieuwste aflevering in gesprek met de slachtoffers en hun radeloze ouders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijf steekwonden
"Ik wist niet wat me overkwam. Binnen no-time stond ik beneden met bloed op mijn schoenen en bloed op mijn handen", vertelt een van de jongeren uit de regio Rijnmond terwijl hij aan Danny zijn vijf steekwonden laat zien. Sinds hij met messen aangevallen is door leeftijdsgenoten, gaat hij liever niet meer zomaar naar buiten. Slapen lukt ook niet meer, want 's nachts ziet hij het incident telkens opnieuw gebeuren.

"Het is een soort hype geworden. Het krijgt veel aandacht."

Met de taxi naar school

Een ander slachtoffer, dat zelf niet in beeld komt, gaat tegenwoordig met de taxi naar school. Voor zijn eigen veiligheid, zo leggen zijn zus en moeder uit. Zij maken zich grote zorgen en weten niet meer hoe ze het geweld kunnen tegenhouden. Voor zover zijn moeder weet, draagt haar zoon zelf geen mes bij zich, maar ze zou het begrijpen als hij zichzelf wil verdedigen. "Je kan je kind zo goed opvoeden als je wil, maar als hij naar buiten gaat, weet je niet wat hij doet. Het komt door die drillrap die nu uitkomt."

Machteloos

Ook de moeder van een meisje uit Krimpen aan de Ijssel weet niet meer wat ze moet doen. "Ze denken echt dat ze in een ghetto in Amerika leven ofzo. Een soort fantasiewereldje, dat is wat ik dacht, dus ik nam het ook niet serieus." Maar nadat er in anderhalve week twee steekpartijen in de buurt plaatsvonden, is ze bezorgd. Social media probeert ze daarom zo veel mogelijk in te perken, maar ze weet dat dat niet altijd werkt. "Als ouder ben je soms machteloos."

geen verrassing meer

Terwijl zowel de ouders als Danny in shock zijn, is het voor de tieners niks bijzonders. Ze zijn allang gewend aan het feit dat er klasgenoten rondlopen met wapens op zak, van messen tot tasers: "Boksbeugels zijn de normaalste zaak. [...] Het is niet meer schrikken. We weten dat er mensen zijn met een mes op zak." Zelf zijn ze eerder bezig met de overweging om zelf een wapen mee te nemen, voor het geval 'het uit de hand loopt'. Want wegrennen blijkt geen optie: "Dan ben je weer zo'n pussy."

Ster advertentie
Ster advertentie