Films, Series & TV

Zoon van X-Man krijgt eigen serie bij FX

  1. Newschevron right
  2. Zoon van X-Man krijgt eigen serie bij FX

Het begon bij ABC met series als Agents of SHIELD en Agent Carter, daarna trok Netflix een heel blik superhelden open en nu gaat Marvel ook met FX in zee voor de X-Men spin-off, Legion. De samenwerking werd een tijd geleden al bekendgemaakt, maar nu is er ook bewegend beeld en bewegend beeld is altijd prettig.

Stukje inhoud

De pest van unsafe sex is, naast jeuk op plekken waar je dat helemaal niet wil, dat je als man ook zo maar een kind kunt hebben zonder het te weten. Die van X-Men opperbaas Xavier heet David en David gaat niet helemaal lekker. David hoort stemmen in zijn hoofd. Elke stem stuurt één van zijn vele super powers aan. Helemaal prima natuurlijk, want van super powers kun je er nooit genoeg hebben. In tegenstelling tot zijn vader zet David zijn skills niet altijd in voor de goede zaak. Mooi. We love us a good bad guy.

Maker fargo

Als je na het kijken van de trailer denkt: "Wat ziet dit er allemaal arty farty uit.". Dat klopt! Legion is van de hand van Noah Hawley en die knutselde voor FX eerder al het kunststuk Fargo. Verwacht dus niet je standaard superheld-in-een-net-iets-te-strakke-paarse-maillot serie. Het wordt hopen op absurdistische krankzinnigheid en shots als deze, die eigenlijk niet op tv maar aan de muur van een museum thuishoren. Aan de muur van een museum met een lijstje eromheen. En met een net iets te vadsige bewaker ernaast.

Seriestress? Ga voor recencies van de beste én slechtste series ook naar npo3.

Ster advertentie
Ster advertentie