Films, Series & TV

Spraakmakende film 'Christiane F.' keert terug als serie

foto: Amazon Primefoto: Amazon Prime
  1. Newschevron right
  2. Spraakmakende film 'Christiane F.' keert terug als serie

Wie kan zich de indrukwekkende film Christiane F. nog herinneren? De film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van de heroïneverslaafde Christiane die in Berlijn woont. Duitse filmmakers zijn druk bezig geweest met een miniserie.

Heroïneverslaving

Het boek Christiane F. - Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo kwam uit in 1978. Vera Christiane Felscherinow schreef over de heroïneverslaving waar ze mee kampte in haar tienerjaren. In 1981 werd het boek verfilmd en niemand minder dan David Bowie werd toentertijd gestrikt voor de titelsong.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miniserie

Veertig jaar later keert de film terug als een achtdelige miniserie op Amazon Prime. De serie heet Wir Children Vom Bahnhof Zoo en speelt zich af in de seventies in Berlijn. De Duitse filmregisseur Philipp Kadelbach heeft de regie op zich genomen en actrice Jana McKinnon speelt de rol Christiane.

Première

Wir Children Vom Bahnhof Zoo is afgelopen maand in première gegaan in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland op Amazon Prime zal verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie