Films, Series & TV

Duitse 'Big Brother'-deelnemers krijgen nu pas te horen over coronavirus

  1. Newschevron right
  2. Duitse 'Big Brother'-deelnemers krijgen nu pas te horen over coronavirus

Stel je voor: je zit compleet afgesloten van de wereld, zonder internet of contact met de buitenwereld, en krijgt dan opeens te horen over het coronavirus. In deze bizarre situatie zaten de kandidaten van de Duitse Big Brother. De maker van het programma besloten de deelnemers gisteren pas in te lichten over de coronacrisis. Dat gebeurde in een live-uitzending.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bizar nieuws

"Maak je allereerst geen paniek", zegt de presentator van achter een glazen scherm. Terwijl de negen Big Brother-deelnemers geschrokken luisteren, vertelt de presentator samen met een gezondheidsexpert over de coronacrisis. De kandidaten, die al meer dan vijf weken volledig afgesloten van de wereld zijn, kunnen het bizarre nieuws maar moeilijk geloven.

Zorgen

De kandidaten krijgen vervolgens een kort filmpje te zien over hoe het virus zich de laatste weken heeft ontwikkelt tot een pandemie en hoe de situatie nu in Duitsland is. Het duurt niet lang voordat sommigen in huilen uitbarsten. Ze maken zich zorgen om hun familie.

Toen de Big Brother-kandidaten zich vrijwillig lieten opsluiten in het huis in Keulen, waren er nog maar een paar coronabesmettingen bekend. Ze hadden dus geen idee wat er zich buiten de vier muren van het Big Brother-huis afspeelden. Na flinke kritiek op de programmaleiding, besloot het programma de bewoners op de hoogte te brengen van de situatie.

nieuwsquarantaine

De deelnemers gaan nu weer in nieuwsquarantaine en zullen hierna dus niet op de hoogte blijven van het coronanieuws. Ze mogen zelf beslissen of ze in het huis willen blijven of willen stoppen met het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie