Films, Series & TV

RTL stopt met 'De Villa' na seksueel grensoverschrijdend gedrag

foto: RTL
  1. Newschevron right
  2. RTL stopt met 'De Villa' na seksueel grensoverschrijdend gedrag

RTL heeft besloten om te stoppen met het uitzenden van de realityshow De Villa. Een woordvoerder heeft tegen RTL Boulevard gezegd dat ze geen grensoverschrijdend gedrag willen promoten en dat de serie daarom per direct wordt stopgezet: "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen."

Opdringen

RTL biedt haar excuses aan voor de beelden die uitgezonden zijn. Het gaat vooral om twee scènes. Eentje waarbij deelneemster Julia geen kus van Steve wil. Steve blijft echter doordrammen en als het niet lukt noemt hij haar een dramaqueen. In een andere scène dringt José zich op aan Jady die duidelijk aangeeft dat ze het niet kan maken. Op een gegeven moment klimt hij zelfs op haar rug, terwijl ze in bed ligt. Op social media verscheen er veel kritiek op de scènes. Sommige mensen raden de vrouwen aan om aangifte te doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grondig onderzoek

"Dat er tot twee keer toe scènes worden uitgezonden die iets anders suggereren, kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan. Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie